日本旅遊討論區(52)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔易、試過同人去、酒店checkout、我話不如留d喼係酒店、佢死都要拉喼去京都車站、我話未必有locker、去到真係無地方存喼、最係我就拉返兩個喼返酒店、佢就自己撘車去左大阪Outlet買野

好在問聲
去普通超市就ok、有時會搞物產展、有次係札幌買左盒福島產士多啤梨🍓、又甜無酸味
好彩間酒店肯比我咁樣放低個喼
係咁sorry、話揾唔到locker
我最好食嗰轉都係喺木津買盒德島嘅士多啤梨
前兩日我仲係站內搵到700 yen 大細嘅locker
就算冇,後站都有成排
同埋溫馨提示 京都巴士唔俾上大gip
請自行判斷交通問題
冇locker 冇案內所寄存咪ecbo cloak
果時唔識, 2018年紅葉🍁季
ecbo cloak好似疫情期間先多人知

我想指出嘅係而家解決方法多咗
唔好沉迷唔知幾時會鎖會full
最多得3日嘅事站locker
唔易、試過同人去、酒店checkout、我話不如留d喼係酒店、佢死都要拉喼去京都車站、我話未必有locker、去到真係無地方存喼、最係我就拉返兩個喼返酒店、佢就自己撘車去左大阪Outlet買野
冇locker 冇案內所寄存咪ecbo cloak
果時唔識, 2018年紅葉🍁季
ecbo cloak好似疫情期間先多人知

我想指出嘅係而家解決方法多咗
唔好沉迷唔知幾時會鎖會full
最多得3日嘅車站locker
澤光青果
二條市場都有好多間餐廳平平哋
三角市場價格貴同多人排,但足夠高質嘅
之前去九州唐戶市場,覺得唔差
走嗰日嘅朝早去就近嘅超市買啦~
錢同質數都唔差得幾多, 你又唔係一箱箱咁買
我諗住早一日買方便入喼 第二日唔使咁早起身 好過運空氣返香港
唐戶其實都幾tourist 我覺得
河豚壽司
我自己做法係走嗰日朝早去最近超市買。唔肯定係咪前一晚賣剩, 但起碼擺出嚟係多過前一晚
同埋我都係買少少, 所以搵D衫包一包就放入喼, 好快搞掂
但我知有人會一箱箱買寄番香港, 咁就可能真係搵D特別鋪頭買啦。如果自己食, 超市搞掂吧啦~
河豚我反而麻麻
好,唔該晒!
唔知係咪我買嘅唔係靚嘢, 或者我唔識食
河豚食落個口感係幾特別, 煙煙韌韌, 但無咩味
正常河豚真係冇乜味,我之前去第二度食都係靠啲蘿蔔蓉柚子醋
所以我真心想知,點解話好好味
6月頭上立山黑部仲有冇雪牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞