日本旅遊討論區(52)

441 回覆
2 Like 1 Dislike
早幾日JAL先做完5-6月domestic timesale
https://www.sanin-tourism.com/en/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/hiroshima_matsue_y500bus_tw.pdf

好似有500日圓巴士由廣島去松江、可以研究下
利申:未坐過
我都想知
岩岩見到,500好似無咗
得返1000
不過飛廣島都唔錯
廣島都想去
depends
夠 豊州齋行冇咩好做
見到而家有富士芝櫻祭 有冇ching去過 覺得值唔值得去
話曬要河口湖轉成個鐘車 又驚佢會好似大石公園咁花海實際上係一塊仔
值唔值得去
請問香港飛札幌係唔係得韓國轉機最平?計劃今年11月同朋友去,諗緊去東京轉機,定韓國轉機。
後日上機了 巧緊張
四國震度6弱...
平過HX/羽田轉機?
https://english.kyodonews.net/news/2024/04/5425e67eadfc-themed-rooms-offer-unique-guest-experience-at-haneda-airport-hotel.html
Guests at a Villa Fontaine-brand hotel at Tokyo's Haneda Airport can now stay in special themed rooms showcasing Japanese and popular culture

本身都知,但咁積極賣埋英文廣告嚟外國Fb
見中介網站11月香港札幌來回,韓亞大約$39xx,而大韓官網大約$43xx,d朋友見到咁樣就話要買韓亞,但係一程差唔多10小時,淨係等轉機都差唔多4個半小時,我本身想建議UO去東京轉上去北海道,但係價錢上真係輸比韓國公司,UO去東京票價已經$2933仲要唔包行李費,就算內陸機平咗都無用,d朋友價錢去比較,話韓國平d情願轉機等耐d。
睇下你會唔會東京玩一兩日再上北海道
唔會,本身都預10日,10日行程已經Full晒,由稚內玩到落函館。
如果係咁,反正預轉機,我會玩單程南走
東京入--稚內;函館 --> 東京咁

呢度可以多返兩日出嚟
我哋行程係11月2~11日,要預時間去旭山動物園,行程緊密。
Day1 新千歲->旭川
Day2 旭川(旭山動物園)+富良野果個範圍
Day3 稚內
Day4 稚內->旭川(住一晚)
Day5 旭川->札幌
Day6 札幌
Day7 札幌->定山溪->洞爺湖、有珠山->函館
Day8 函館
Day9 函館->登別
Day10 登別->新千歲
如果你稚內入
DAY 1稚內
DAY2 稚內--> 旭川
DAY 3 旭川富良野
Day 5-6 札幌
Day 7登別
Day 8 洞爺
Day 9-10 函館
不過你喜歡再PLAN下
旭山動物園11月4~10日休館,所以唯有先去旭川再上稚內。
伏撚到仆街
好彩見到富士山打到卡
花田得1塊仔
仲要同中国人台灣人鬼佬迫

建議你去浜松花博好過
都係1000yen
花博交通方便好多
仲有浜名湖睇
集中晒係大城市
遠少少已經好少外國人
好奇下日本d馬肉刺身舖/餃子舖其實係咪預你主要飲酒 當配酒小食?
如果去呢d舖頭當食正餐但唔嗌酒(會嗌嘢飲)會唔會好怪
唔會啦,實有人揸車過嚟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞