TVB岩岩播左個好恐怖既廣告

1001 回覆
409 Like 103 Dislike
TVB 新台開台在即,台前幕後都在搞盡腦汁開拓新節目,一新觀眾耳目。新台頭炮邀請到梁思浩夥拍黃紫恩(Jojo)、黃耀英擔任主持,拍攝以靈異直播為賣點的新節目。除了有三位主持,還請來一班玄學大師、殯葬業及廟宇界的翹楚組成顧問團,分享業界的奇聞異事。黃紫恩說要跟梁思浩偷師。

唔好人講乜你講乜啦𡃁仔
邊樹鄉下會聽到個起字會係鄉音呀?
上咁多連登睇壞腦呀小朋友
懷疑樓主係cctvb打手出post曲線宣傳節目
起你老母咩
唔識讀查字典啦
會唔會係手足「做嘢」?
你鄉下。
公道咁答下你
鄉唔鄉音我就唔知
但肯定既係 大部份人都係講 喺
創意 創佢老味咩

你播AV我就信你有創意啦
不過講開又講幫sunday做廣告間嘢又真係乜都夠膽玩,
係幾有新意,雖然真係好撚恐怖極強不安感,
佢個陣仲有一個廣告係影個男人拎住電轉轉啲假人嚟叫人轉台,
對於當睇仲細嘅人嚟講又係好撚恐怖,
之後又係俾人投訴嚇親人又停播,
不過真係引到人留意,做到廣告成效。

btw佢仲有一個系列係廣告時間報天氣,
又係整到有種莫名不安感(我自己覺得),
不過又會引到人估佢點解要咁整,
類如話今晚天氣明朗、佢就整隻狼嘅手影對住個月亮喺度叫,
係有弦外之音喺個廣告入面,
當時嚟講係新穎創意,追到外國廣告水平。

但今次tvb呢個真係差幾皮,
同當年sunday或海洋公園哈佬喂比真係無得比,
剩係嚇人,實質無任何內容。
查你老母閪咩
我係要用個起字你吹得我漲?
打隻字都咁執著 你狗黎架??
N年前sunday個廣告仲恐怖
https://youtu.be/s245mqq1RS8?si=HNRIlj6cZkFdyNSf

咁都唔係好驚啫
不過係佢閃得快都望唔清
呢個經典
而家咁多人講仲唔係宣傳效果?
上面話MyTV super live睇唔返前幾節廣告嗰幾位

留意返不嬲都係咁,除非live緊個廣告時段未完

如果唔係個系統一定會飛你去節目時段,有時仲會好似YouTube咁出個30秒廣告畀你先
咪講咩公唔公道啦 連登個風氣係點 自己心知
但今次連個起字都可以扯到去鄉音
我以前玩開Online games 都係用開呢個字 我唔覺有咩問題喎??
我鄉下起香港喎
睇多幾次就唔驚啦
大家一齊面對恐懼
驚死啲人重溫睇到啲廣告會蝕比佢咁
你高興點講就點講啦
你鍾意錯又真係吹你唔漲
但都改變唔到係錯嘅事實㗎
死傻狗
轉人頭定唔知咩果個係唯一陰影
蘋果公司廣告
咁你快啲答埋我你咩鄉下認為個起字係鄉音黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞