TVB岩岩播左個好恐怖既廣告

1001 回覆
409 Like 103 Dislike
屌嚇撚到瀨屎,去信廣管局投訴啦
有啲熟,好似又係jump scare野
噏得就噏
原來咁多人睇TVB
成班友係到we嘩鬼叫
已投訴
相信呢到 9成留言都係見到個post 先知
平時得鳩閒會睇tbb咩
其他forum都無人出post講依件事
係咪得連登仔睇到
個廣告得一秒?賣乜
Btw諗起呢單野

Sunday 女 鬼 廣 告 遭 腰 斬

( 星 島 日 報 報 道 ) 電 訊 公 司 Sunday 的 女 鬼 廣 告 不 只 如 廣 告 所 言 「 平 到 你 驚 」 ﹐ 更 嚇 怕 不 少 市 民 ﹐ 廣 播 事 務 管 理 局 至 前 日 已 收 到 近 二 千 個 投 訴 。 局 方 決 定 向 無  、 亞 視 和 有 線 三 個 播 出 有 關 廣 告 的 電 視 台 發 出 「 嚴 重 警 告 」 ﹐ 並 指 公 眾 人 士 對 採 用 如 此 嚇 人 的 描 繪 方 式 作 為 廣 告 題 材 產 生 反 感 。 三 間 電 視 台 昨 亦 分 別 宣 布 ﹐ 即 時 將 廣 告 停 播 。
廣 管 局 認 為 有 關 廣 告 場 面 真 實 、 情 節 出 人 意 表 、 氣 氛 陰 森 恐 怖 ﹐ 整 個 廣 告 不 僅 令 兒 童 甚 至 不 少 成 年 觀 眾 受 驚 和 不 安 。 而 廣 管 局 在 九 月 二 十 六 日 至 十 月 十 一 日 期 間 ﹐ 已 收 到 一 千 八 百 二 十 三 個 有 關 「 Sunday ﹣ 的 士 司 機 」 廣 告 的 投 訴 。
唔關事但記起柚木巴
懷疑你真撞鬼
似乎會有花生食
霸個位先
最恐怖係,播都無所謂
點會搞到00個個廣告都變色
啲片唔係分開一條條既咩

俾人投訴到無得播囉咪
嗰啲就有啲創意
得連登仔睇tvb
呢個小學果陣一起身就見到
嚇到電視都唔敢睇
以前朝早6點幾有卡通睇
高登班阿伯都冇人睇
連登仔
一係就中國人支持中國國務院睇viutv
一係就睇tvb

唔似其他forum扮唔睇電視
樓主係tvb工作人員
即係唔係d節目宣傳?
想睇個廣告但開電視又冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞