Uber加價!新界九龍最多加八成!明日起生效

143 回覆
6 Like 151 Dislike
短途個司機山長水遠黎接客
仲要用一升十幾蚊既電油
坐一程短途25蚊再比人抽水得返18.5

好心短途就坐的士啦垃圾

咁同的士狗揀客有咩分別
之前唔係個個吹奏Uber咩,咁快就binc
短途個司機山長水遠黎接客
仲要用一升十幾蚊既電油
坐一程短途25蚊再比人抽水得返18.5

好心短途就坐的士啦垃圾

咁同的士狗揀客有咩分別

的士石油氣平好多下話

而且法律講明的士唔比揀客

依家Uber都一樣冇揀客 只係加價

商業決定
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?
感覺上, 開頭出 uber 時平過的士.
依家加埋價. 貴過坐的士.
一般人點會用 uber ?
個ubereats收左皮啦
D鋪頭mark貴價錢 又要比運費 足足貴一半都黎
最抵死係遠少少都唔送 咁我不如自己落去買

ubereat 擺明藥石亂投之舉啦。。。

唔識野無人話你地啞
compare 返熊貓,袋鼠又或者近期黎既蜜峰 對比下個marketing
e一類e commerce 經營一直expand緊
留意下近期新聞 Ubereats 做到 sales growth 30% per month

放暑假學下d野見識多d出面個世界啦

講緊香港

香港通街野食真係冇撚用嫁喎

小朋友,「香港通街野食」,跟點餐外送服務係兩個不同的market
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?

的士前排都加左價啦,留意下身邊啲事物啦。
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?

我屋企去機場, uber > 300
我 call 85折 的士大約 230
邊會 call uber.
又貴又少車.
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?

又貴又少車.

你住邊區呀
個ubereats收左皮啦
D鋪頭mark貴價錢 又要比運費 足足貴一半都黎
最抵死係遠少少都唔送 咁我不如自己落去買

ubereat 擺明藥石亂投之舉啦。。。

唔識野無人話你地啞
compare 返熊貓,袋鼠又或者近期黎既蜜峰 對比下個marketing
e一類e commerce 經營一直expand緊
留意下近期新聞 Ubereats 做到 sales growth 30% per month

放暑假學下d野見識多d出面個世界啦

講緊香港

香港通街野食真係冇撚用嫁喎

已有巴打答L左,其實好多人叫
反而ubers 佢自己係香港就做唔起
ubereats e樣野,其他同類型大家都grow緊,
好聽d只係你用唔到,現實d係你自己食唔起姐

一個app要做得起,首要多人用。

香港地叫外賣太方便,落街就有。再唔係叫賓賓印印落樓買都得

係香港用得ubereat既都係身嬌肉貴既單身/夫婦,仲要住高尚純住宅區既(半山、九肚、xx山)。註定做唔到普及

好多office都叫ubereat ga
Uber收費:
港島區- 起步費$10+每公里$6+每分鐘$1(最低消費$40)
九龍、新界區(包括大嶼山)- 起步費$7+每公里$5+每分鐘$0.6(最低消費$40)

的士收費:
http://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/public_transport/taxi/taxi_fare_of_hong_kong/index.html

點樣感覺上係Uber貴啲呢?
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?

又貴又少車.

你住邊區呀

我住葵涌..
85折 的士 免左過橋費...
uber 又要收過橋費, 又要收停車場費.
停車地方又遠...
司機有時又唔熟路..
諗唔到理由call uber.
多行李 call call4van > gogovan
Uber 同的士比,
邊樣平 d ?

又貴又少車.

你住邊區呀

我住葵涌..
85折 的士 免左過橋費...
uber 又要收過橋費, 又要收停車場費.
停車地方又遠...
司機有時又唔熟路..
諗唔到理由call uber.
多行李 call call4van > gogovan

葵涌去機場搭uber洗撚300咩戇撚鳩
係咪以為好多人撐你所以加價都冇問題
係咪以為好多人撐你所以加價都冇問題

加短途我直頭贊成
uber要揸去乘客地點接客上車,係有成本

的士你係上車地點截到有車就上車

你試下電召的士撘24蚊,睇下有冇人彩你
40蚊都唔係好貴姐
uber要揸去乘客地點接客上車,係有成本

的士你係上車地點截到有車就上車

你試下電召的士撘24蚊,睇下有冇人彩你

唔識就嚇撚死, 識就笑撚死 ..
支持uber
坐靚車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞