Uber加價!新界九龍最多加八成!明日起生效

143 回覆
6 Like 151 Dislike
只可以講無左uber, 你一定要搭的士,無其他選擇

無一個uber,會有千千萬萬個uber。

我先唔擔心

Uber咁大間都就收皮,其他點做
香港創科

可以參考澳門,的士佬仆街過香港,上次去個陣的士唔停,好彩有uber,不過而家好似收左皮

好多有錢佬/保皇狗係大牌主(例如譚胃豬)
的士業又係政府前線打手 好使好用
點都會保佢地

上次係MACAU用TAXIGO 呢個APP

幾好用
UberHK真係垃圾公司
開頭講到包底,結果D 司機心人拉哂
依家就算比多一倍錢D 司機都唔撚做你La
call gogo van仲好過佢

GOGOVAN唔好以為一定車你
有次趕時間,佢話我幾個大袋都唔係貨,拒載
屌佢老母
預約費
預約費即係call車就要比定約定某一個時間先要比
Uber 用家
平時坐開長途,一定過$40
如果我知道嗰程係短,搭的士唔洗$40會轉坐的士

講真
同過幾個uber司機傾計
佢地接單嗰陣唔知目的地
如果揸成十公里過黎又係接到單$25佢地蝕架
Uber咁樣都係保障司機
講真我會撐

的士佬又揀客態度又西
一路揸車一路㩒電話打機淘寶
如果唔係call唔到uber我係一定唔會搭

屌佢老母

佢都戴定頭盔,費事對方係喬裝乘客嘅 👮🏼

屌佢老母

咁用gogovan 紅底既抵你比人屌

用call4van啦

屌佢老母

佢都戴定頭盔,費事對方係喬裝乘客嘅 👮🏼

TAXI 狗就當我貨逐件同我計錢
GOGO狗計唔計貨

屌哂佢地老母
貴你咪又係搭

廢柴

香港人

貴5蚊搭返的士
窮撚坐的士就岩
咪撚同我爭車坐

番去受的士狗氣啦
根本 Uber 就解決唔到問題, 重有香港養車成本高. 唔做貴價係養唔起.

所以的士牌就應該一早開放, 你想做的士比錢同拎個司機牌咩車都得. 政府出埋個 App 計錢同做結算.

Uber 司機又係跟地圖, 咁政府做埋咪得囉. 唔洗抽佣. 你司機收入一定要上報. 收埋八達通同卡. 一個垃圾牌幾百萬, 原意係控制車數. 應該改做的士牌做年租, 咁就解決問題. 由得班仆街攬住個牌唔出租.
預約費 咁我取消有冇得俾返5蚊我先,上次有車要半個鐘先到,即時取消
會唔會大陸didi 殺來香港,之後創科局又大開綠燈
就算唔加價...叫親都幾倍收費...
搭多幾次都無再叫...搭的我仲唔洗等
最低消費$40
又唔係起步價$40
多過$40根本冇咩大分別
係多左$5預約費囉
短程咪貴 長程差無幾 連登仔尬窮搭親都短程 咪覺得貴好多

利申:搭開最高質交通公具 - 港鐵

長途車費係一樣
短途個司機山長水遠黎接客
仲要用一升十幾蚊既電油
坐一程短途25蚊再比人抽水得返18.5

好心短途就坐的士啦垃圾
當年又好多高登連登仔跟車太貼撐佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞