高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(13)你登記左promo未

1001 回覆
2 Like 11 Dislike
日本餐廳返單多數用商場名
Cheers卡額外積分係咪要下個月先派?
因為我見今個月積分同簽帳金額唔係1:1又好似怪怪地
下個月十零號派
食飯無下限要求係咪中信最抵?
上限低
渣打玩 wechat pay 好似無回贈
八達通自動增值算唔算wewa合資格簽賬
窮撚一個月食得2千幾
no
請問中銀青年卡+雲閃付搭港鐵有冇5%回贈?
青年卡5%回贈唔包網上消費。請問呢啲 in app 消費計唔計「網上」?
500+咪計
In app係網上
唔該晒
轉番 i card 扣帳先
中銀啲分係咪一定要夠25000分先用到?
銀聯卡 boc pay 簽賬可以用250分抵銷$1
星期五的簽賬就可以200分抵銷$1
但係無得揀抵銷幾多,夠分就整筆簽賬抵銷,唔夠分就一次過消晒你D分
3. Wewa 銀聯卡可以玩電子錢包嗎?

不能玩Payme / 支付寶 / wechat,但八達通自動增值則沒有問題,故此可用八達通自動增值黎chok迎新

小斯話得 而家仲得唔得唔知
https://www.wewacard.com/wp-content/uploads/2024/03/WeWa_Card_Website_TnC_MKT.pdf
2. 迎新優惠之合資格零售購物交易金額只包括所有已入賬之本地及 / 或海外零售購物金額及 / 或八達通自動增值金額及 / 或網上消費零售購物金額

手動增值八達通唔清楚
咁如果係visa卡呢?
唔開銀聯卡或者無 boc pay 錢包,就無得用 boc pay 抵銷簽賬
係只可以用 25000 抵銷 $100

都係乖乖地開多張銀聯卡用 boc pay 啦,積分係全部卡共用的
想問吓中銀繳費狂賞派,畀錢時要揀儲蓄賬戶定係信用卡繳付?

用信用卡有冇基本回贈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞