BBC記者多次無禮指手質問,圭亞那總統怒斥:你沒有資格在環境議題上對我們說教

151 回覆
366 Like 12 Dislike
圭亞那總統 well said
岩呀
坐靚車, 食牛排, 開冷氣
有乜資格話人唔環保
西方左膠自己過去百幾年一邊發展一邊破壞環境

而家扮高貴手指人地窮國點解要發展
d 仆街鬼佬自己食慣嘆慣享受慣就對其他窮鬼國家說3道4
係講得好岩
不過睇返條片
其實係總統手指指多d
西方國家有如岳不羣 滿口仁義道德做盡邪惡事
使乜睇片, 總之就係BBC記者唔啱
英國自己都有開石油又真。

同埋考慮淨零排碳權,中東嗰堆應該第一個被人指摘先係。
連樹都唔多棵
兒登仔:又係力架
講得好呀,起碼拎到D 數據出黎
唔似某市官員咁強大,左一句由治及興右一句說三道四就萬能KEY 晒
個BBC記者係十人巷豆豆
心地唔好
bbc又輸
英國真係專出垃圾
呢個節目就係考受訪者EQ
並表示圭亞那開發油氣資源將導致碳排放增加。 他詢問阿里,圭亞那開採化石燃料是否與全球應對氣候變遷相矛盾。

BBC:何不食肉糜

你斬撚晒自己d樹之後同人講你地要為左我而留返依d森林
圭亞那有一片永久性的森林,它的面積有英格蘭和蘇格蘭 加起來那麼大。這片森林儲存了195億噸碳

圭亞開發完石油 都係負既碳排放
個總統又講得幾正路喎
走去指指點點個發展中國家開採天然資源破壞環境都on99,人哋又真係俾到例子你保育咗成片森林,冇得輸
人哋敢反面咪就係高EQ
真,核彈都係,自己玩夠就唔比其他人玩
所以我越大個越認同「左膠」係虛偽
雖然大致上都無錯,
不過既然有道理就唔洗係咁打斷人講野嘅

同埋佢有句上文無引用,
話西方係藉工業革命之名, 去破壞環境

無工業革命, 你開採條毛呀
分分鐘你比瘴氣病菌殺左喇
啱啦

工黨台日日 9up Palastine fake news 真係要有人屌吓
睇多幾集就知道hardtalk其實係娛樂節目黎
主持同嘉賓永遠都係各有各講
同一個topic唔會深入探討
問啲問題經常有漏洞俾嘉賓發揮
出黎嘅效果就係正反雙方嘅觀眾都覺得自己係贏家
主持一方嘅支持者覺得嘉賓被所謂「尖銳」問題羞辱所以贏左
嘉賓嘅支持者就覺得個所謂「答案」成功擊退左主持

結果就係呢個節目大受歡迎長做長有,因為佢娛樂到幾乎所有觀眾。嘉賓不論智力高低都非常願意接受訪問,因為出左鏡就點都贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞