韓國生活/旅遊(107)睇晒FAQ先再問

311 回覆
3 Like 4 Dislike
好矮㗎咋,以前同屋企人去,都係叫長老喺山腳坐低等,自己一個人行上去山頂
不過我見Klook day tour都將牛島同日出峰放同一日,不過0950出發去牛島,中午返日出峰
牛島又可以玩到幾耐
我見車程都2hr 仲未計船

我都係帶長老們去
用幾個鐘嘅成本入去,點都冇理由極速走
不過個人覺得一般,除非你落水 or 騎馬仔
唔係啲海水浴場都差唔多樣
我都係行咗一陣,影下燈塔、身土不二,買咗杯啡
你當去咗梅窩咁(利申:12 年前廿歲去)
我好耐以前都係將2度放同一日
想問吓濟州島而家用唔用到Uber call車
因為kakao taxi 用唔到香港電話
你記唔記得夠唔夠時間用
我記得係夠時間嘅
同埋睇你究竟幾點上日出峰
上次我日落時間去係冇咩睇
講緊都八年前
去過首爾同釜山 今次想去大邱
想問下大家有冇咩景點/餐廳推介?
我都上年都係放同一日去
有行到上頂 個幾鐘左右
我自己覺得夠時間 不過好睇你牛島留幾耐
牛島係個vibe幾好,但又唔係好諗得返有乜,淨係記得個漢拏山炒飯
有間花生雪糕同餅幾正,買左盒做手信
上年12月落左大邱睇Melomance
去咗間食뭉티기 (Beef Sashimi) 真係好正
呢樣係大邱特產之一

仲叫左碟燒牛軟骨 個人中意呢碟多過뭉티기

[NAVER Map]
Nogyang Grill Dusandong Branch
대구 수성구 무학로17길 21
https://naver.me/5kkzN3pH

之後都仲去左間韓屋Starbucks打卡
不過中意飲咖啡嘅我就冇喺Starbucks買咖啡了

[NAVER Map]
Starbucks Daegu Jongno Gotaek Branch
대구 중구 중앙대로77길 22
https://naver.me/FDjRWeW8
我兩次去大邱都想去몽티기
都冇食到
我係自駕 連埋架車一齊撘1點船上牛島
4點船走 直接去城山日出峰
上山單程行左35分鐘 好多梯級不過短
5點45左右已經上到頂
提醒大家Naver就算實名認證咗
Naver地圖所有要課金預約嘅嘢都卜唔到
朋友試過卜salon卜唔到,因為要俾錢
而naver係要求link咗落銀行户口先得
好多謝你分享呀
不過我一個人去 應該好難搵到뭉티기食
韓屋starbucks 我都bookmarked 會去打下卡
佢個位置都幾方便 應該點都會順路去到
想問下呢排凌晨UO濟州機多唔多人
第一次去首爾 有咩景點必去
你唔確認對方收唔到錢 以前賣過飛到睇完先收到錢 cashout
唔該絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞