韓國生活/旅遊(107)睇晒FAQ先再問

610 回覆
5 Like 10 Dislike
同問定係直接look信用卡好d?
有冇巴絲搭過德威?見到佢個網話手提行李尺寸最大係40x20x55,但係一般啲20吋喼都係21-23左右,超咗小小,會唔會真係要加錢?
想問下江陵值唔值得去
鍾意睇海就值
唔鍾意就唔值
江陵最大嘅價值就係海
算係咁啦 個商場都幾好行 同埋去地鐵沿路都幾舒服

又嚟到一年一度我最憎嘅梅雨
可以攞定對雨靴出嚟
上個周末落狗屎已經忍唔住拎咗出嚟
wow pass 滙率可以上網睇

我上次去首爾都係無唱won 就入市中心, 搭巴士同便利店都收credit card

wow pass 拎won 有少少唔方便係每次拎有限額, 無記錯係10萬won, 每提一次要手機搞一輪認証先可以拎錢, 果次去南大門買嘢用咗十幾分鐘拎錢比後面怒啤

我碌卡用mox, 回贈埋其實同wow pass 個rate 差唔多, 當然mox 要放舊錢入張卡度先有高回贈, 其它卡唔知係咪差唔多
韓國會唔會好似香港咁走廊同屋企濕到水簾洞咁?
屌日日都落雨
唔會,不過D衫又係成日唔乾,同埋有啲牆會滲水
係韓國都要開抽濕機先得
7月12日飛韓國係咪都大機會會撞正梅雨季
你預咗成個7月都係落狗屎
想問下如果已經會行弘大同聖水洞既話,汝矣洞現代百貨係咪可以唔洗去?
諗緊應唔應該唔行現代百貨改去益善洞,益善洞好似有特色D
我想問一問遊客係咪都可以用catchtable book枱?
如果你係想買野既話 the hyundai 啲潮牌集中哂係一個位到 就方便買野
但你係想去打卡同去cafe hea下既話 益善洞又另一種感覺
話說有時有人問乜都想食齊 (e.g.又想烤腸又想食豬) 有咩推介
你估呢度香港咩
呢度食嘢專D嘅, 幾樣嘢一齊食嘅唔係冇, 但9成都唔好食
唔信你去明洞呢類餐廳try try
Catchtable global遊客可以用
但冇Catchtable local版咁多餐廳book (好似要local phone number)
係韓國一見到間餐廳咩野食都有一定伏
全部都係明洞Aim遊客個d餐廳
總有人好趕時間唔知點解
又唔係陸沉
再唔係下round
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞