[四月新番] 魔法科高中的劣等生 第三季

332 回覆
12 Like 2 Dislike
唔駛用腦,總之主角最強

至於冇感情之類,係有解釋既
佢d設定又講On9野反而要用d腦喎
佢應該未補番追憶篇
講得好白
店員:「一共3000日元…10000日元!為什麼!」
客人:「不知道嗎?要說明一下的話就是結賬時收到比價格更高的紙幣時,店家必須準備好我『買』商品的價格和此商品本身價格的差額。用專門術語來說,就是『找零』。不過也可以理解,普通的高中生一般都會拿出1000日元或5000日元的紙幣,我突然拿出10000日元紙幣,你會震驚也是當然的…呼…」
店員:「嗚…我輸了…」
店員:「嗚……我輸了……」
其他客1:「天才啊!」
其他客2:「好棒!」
設定係好詳細既
但都唔駛諗太多,係魔法存在既前提下
個埋懶係用科學去分析既魔法原理基本上都係廢話唔駛明
但係好多文戲,到打果陣又唔明啲人究竟有幾勁
無所謂啦
有咩敵人係一招雲散霧消搞唔掂?如果有就用質量爆散
當綾瀬線咁睇成個觀感fit晒
屌你老母 比你貼佐
咁我貼第句
さすがはお兄様です
lm
啲設定同魔禁一樣, 大部份都係bullshit或者俾個藉口主角群開外掛
就算俾人打死咗都仲有招save load大法, 雖然成日講唔可以俾人見到, 但差唔多次次都用
其實依套野勁多主題分開晒倒底係講咩
今季應該係雙七加第二年改制既九校戰
原作前面都仲有啲校園向既野睇下 但後面就比較多政治野同埋翻炒寄生物個setting
追憶篇有啲野未解晒 除非有下一季做埋個四葉繼承篇 就會知達深雪個身世同埋四葉既過去
做埋古都內亂篇

反而好奇一開始個到應該係咪四葉家個大宅
重會有邊度
係喎見到周公張pv 但姐係半年番?
後面啲政治軍事戲碼得啖笑, 仲衰過來訪者篇 當係日本隊長睇就算
今季確定製作3個篇章
I. 雙七篇
II. 越野障礙篇
III. 古都內亂篇
應該唔會12集做哂咁癲
又有九校戰

七草畢左業仲靚左 但無晒戲份喇

深雪ok 但其他人一般樣
希望唔洗拆開上下半
暗示第四季?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞