城大動物醫療中心評價如何?

70 回覆
1 Like 25 Dislike
如果貓貓GP, 堅尼地城九命都ok , 之前睇過有個姓名J字頭嘅外籍女醫生,我隻貓咁惡都舞得掂。啲姑娘都有禮貌傾落都似有愛心。
唔怪之得Peter 醫生都走過去,全香港心臟科好似得幾個only。
城大不嬲垃圾
隻貓上次爆肛門線 屋企人即刻急急忙忙帶去城大睇急症 女醫生嚟 佢整完我隻貓 返嚟一睇我嬲到震 之後第二朝即刻要再帶去另一間平時睇開既搞

我嗰隻老貓嚟 咁肛門線塞咗都係清返d污糟野出嚟呢d基本野 就算我唔你獸醫我都知 好啦問題嚟啦

第一清得唔乾淨 我帶返去第二間睇時 個醫生做完手術出嚟有話上一手嗰個整得好求其 佢幫隻貓重新清咗一轉 再喺入邊搽埋藥膏再縫返埋個傷口 因為城大個垃圾獸醫求其做 就要我隻老貓要係短短兩日內做兩次全身麻醉 咁老既貓每一次麻醉其實都好危險 係會有機會醒唔返

第二最離譜既嚟啦 個傷口比佢整完 足足有一個5蚊銀咁闊 有一節手指尾咁深 城大急症個醫生佢冇幫我隻貓縫返埋個傷口 仲同我屋企人講個傷口咁樣先會快d好 我隻貓返到屋企我睇住佢d血水係個傷口度係咁流 流到佢d毛都痴實晒 成個墊都係血 黐笠笠 屌你老母 日常環境咁多細菌 我自己又唔係專業護理 佢淨係俾個喇叭罩同埋開啲消炎藥就算撚數 屌你老母個女醫生都冇醫德 正人渣嚟

城大獸醫只有腦科神經個呂醫生可以睇得吓 但你話係咪好好 又未至於 只不過係全香港根本無幾多個有呢方面既專業同經驗既醫生 所以d人睇抽筋一定會講佢咁解 根本班人就只識收錢但又嫌麻煩要去醫d動物 每次去睇 唔理你乜都好 例牌抽血先 打個底收錢先 我比錢冇問題 但你哋咁撚求其去做醫生就有問題
個時隻狗有腫瘤爆左 叫我打針送佢走
我唔肯 拎返屋企 食野飲水
跟住過左年幾先走左
尖沙嘴嗰間係咪AMAH
早幾日睇完醫生refer左去呢間😭
好似話啲獸醫其實係city 讀獸醫嘅學生
去得city睇例牌放低一萬幾千驗野先再講啦
真心係好嘅
但好撚貴

利申 狗主
我估係不過應該有教授guide 住,同瑪麗醫院 同 威爾斯親王醫院一樣,有教學用途。
係,之前廢事幫佢做宣傳。其實大家都知係AMAH。
其實去到急症醫院級,同樣檢查 VSH 同 AMAH 仲貴多啲啲。 不過服務睇落再pro 啲。
AMAH做手術大概咩價位
50k內走唔走到
價位唔係 VSH>城大>AM咩
可能大家檢查item 唔同,我當時三間都報過價,我case 係VSH>AM>城大。
其實錢真係唔係問題 睇得幾多 呢少少錢又唔係比唔起 但個傷口咁大個都唔整返好先係問題 隻貓要連續兩日內麻醉兩次更加係問題 唔好咁膚淺 剩係錢錢錢
VSH簡直天價
同埋會逼人做唔關事嘅嘢
但係仆街在佢真係多資源去醫
急症重症
vsh係最大機會救到
不過預咗傾家蕩產
貴過人睇私家
上次我貪佢近,諗住轉去做普通檢查,但我隻貓有心臟病仲要係絕症,都係過得一日得一日。但佢猛推我做超聲波,磁力共振,心電圖,驗血 blablabla 。開頭我都冷靜婉拒,但佢講到唔做齊唔肯收症。我發老脾問:「俾你check 到佢退化又點?你醫得返好佢個病咩?」佢先無再出聲。
小弟隻狗12歲時發現有心臟病 入左幾次城大 有次講到佢隨時會死 但之後touch wood 到以家14歲半都仲穩定
城大其實都OK 夠大 乜都有 但人手好似比較唔穩定 醫生轉得好密
自己一直睇開既普通科同心臟科醫生(都係Dr Peter)之後都轉左去AMAH 所以之後都係睇AMAH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞