城大動物醫療中心評價如何?

70 回覆
1 Like 25 Dislike
好難講,真心睇彩數,不過佢儀器齊,祝貓貓早日康復
好睇你揾邊個醫生,我隻狗由1歲睇到14歲半,由佢6歲發現有心臟衰竭一直都控制得好好,因為主診醫生辭職,都轉過三次主診。

如果你隻動物年幼又係新客嘅話,有機會派啲年資少嘅後生醫生俾你。有啲醫生會要你所有檢查都做齊晒,有啲會sell下你狗糧呀supplement咁,好彩我經歷過嘅主診都無咁對我做過。

如果係要做手術做好重要嘅決定,可以聽多間另外一個醫生嘅意見再做決定。

見證住佢由太平道搬到去深水埗,由麥子健診所到宜家嘅城大,感覺係有啲可惜。(自己就唔係好鐘意新地址條長樓梯…)
Dr Peter 去咗 AMAH 做啦好似
每個醫生叻嘅地方唔同,城大入面有啲係醫貓叻啲,有啲對係狗熟悉啲。有個醫貓嘅女醫生係幾勁。
有類似感覺,冇實際帶寵物睇過,但電話對話已經好反感
早兩年隻貓生Cancer, 打去問,又話d 醫生唔一定接,點慢點忙,要Consult 咗先,完全好似揀症睇咁
又話d 醫生成日唔喺香港定咩,心諗,咁你間嘢到底開來做乜鳩
最後睇VSH, 外科醫生(好似係老細)好有自信,好畀到信心我,另外嗰時個Onco 醫生好好人,不過去咗第二度做
仲有佢個助護又係好好,啱啱入院嗰陣,我未決定到點,佢好心提我同一個手術其實出面做平好多,可以留返多d 錢喺化療度,不過我覺得喺佢地度做,我會安心d
冇乜聽過城大有正評
除非真係好急同埋其他地方full Booking
如果唔係都唔會揀城大

一來貴
二來醫生/姑娘質素有啲參差
其實都知唔會平
但連做手術咁大件事
連諗都唔俾人諗要直接決定
仲要嚇人唔即時決定就加價
真係正宗”獸”醫
城大如果真係有心做
可能要再教下個到d姑娘點樣同人溝通
我覺得城大勝在夠多醫生同開24
排期唔洗排咁耐
出面閒閒地排半個月
不過就貴啲咁
題外話,你狗狗食乜野糧?
我狗都心臟病,
因為心臟病控制飲食好緊要,想參考下你狗狗
千祈唔好去 垃圾
又斷唔到症 又成日整色整水
巧立名目收到勁貴 重要醫唔到成日叫你啪左隻動物
醫生唔專業 又無經驗
Yes
我比Fromm無殻物 + 蒸雞胸肉。有時會蒸南瓜比佢食。零食會風乾鴨胸俾佢。 祝你狗狗身體健康,開開心心呀。
沙田圍個間呃錢
就係轉介我去 城大/vsh
又話似係cancer 又性

之後係何文田睇第二個醫生就搵到咩病

糖尿病 咁簡單都唔知沙田圍間野點搵唔到
又可以點
普通門診呢排請左幾個新醫生
好明顯啱啱畢業出嚟個隻
無經驗,個獸醫助理好似仲識得多嘢過佢

除左專科,急症
門診揾返d 有經驗嘅獸醫睇,唔需要去城大
城大lab同診所係兩間野嚟㗎喎
你想暗示城大診所抽好多無謂血? 但城大lab係全港好多其他獸醫診所都會send sample去驗野 講緊大部分獸醫診所都會用
建議睇咗其他
醫生轉介先去城大
城大equipment好、有專科
但係入門斷症鳩唔係第一日

如果有睇開嘅醫生睇咗先
醫生話要轉先去
冇就去有24嘅醫院
一般資源會好小小
同埋經驗會豐富啲
麥花臣同npv
電話打得通嘅話都係ok嘅選擇
我當年隻狗狗就係睇麥花臣
十分唔推介, 黑店黎
你book到邊個
佢有一兩個醫生係出名唔掂
啲人如果非緊急多數追住莊醫生嚟book

我之前睇第個都OK
佢會主動幫我做檢查

同埋佢都尊重主人決定
唔會死chur要人跟佢個套

但以前同過朋友去
某位姓黃嘅醫生
勁hea勁求其
Amah宜家個個都推薦
全部都頂唔順城大跳曬槽
唔記得名了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞