歡迎考車failed嘅智障入黎吹水(72)無人開新post我開

386 回覆
1 Like 1 Dislike
自動波真係建議新手上左手先,
起碼真係顧少波段,極力子,

你諗下幾時轉返2波, 幾時上3波, 前面慢流,你停唔停? 極力子驚唔記得踩, 停車唔記得空波死火。

但如果你自動波你就唔洗煩以上既野,專心停車留意路面
但泊車調頭都要重新pick up 希望今次一野搞掂 好哂錢同時間
泊車調頭真係唔難, 最煩係路面d 突發,加油
agree
第一take 棍,自己手腳唔協調,成日要分神
到第二take 轉自動波,只係考路試,操車時已經可以將精神專注執返正啲動作。

唔係有咩必要原因要揸棍波車,揸自動波係最合成本效益。
最慘我唔係路試 要加埋乙 師兄你棍轉自動 補左幾多堂?
我第一take 棍舊年七月頭考,之後報尾期。今年清明後一日考油塘,二月頭揾師傅,二月中學,前後上左六堂(每堂個半鐘)
我兩次都油塘 7月中考 下星期學 都係預7-8 堂
但你轉自動係自己上網搵師傅?
係咪有email record 印象係物體過近
我係FB group 揾
上次考邊條路線?
四山街
師傅話最小機會考
我之前都聽過 合併多數係行高超道同鯉魚門道,重考丙部就八成四山街。

但我上次就係考官去到讓路口見塞車,就叫我右轉去鯉魚門道。
泊車上次緊張扭多左圈 明明練都冇事
最重要放鬆個人就得
乙部係自己掌握到
考到上黎報喜 唔該師兄
加油
琴日考完天光道棍Van,全日得兩個人合格(我係其中一個)
全日得兩個人考天光道棍Van
佢話計埋其他所有考生得兩個合格
點都唔會啦
我都覺得應該唔係

168 考我
補充下先… 我考左三次
第一次考油塘,泊車調頭Pass
考官242,正正常常,不斷睇iPad,但係俾錯左一次指示不過有立刻更正。

第二次考永孝,考官189,當日紅雨,衰左喺最多人犯既27。189都正常+無表情同埋幾認真,無好似網民話無禮貌咁。完左會講我錯咩叫我睇遠啲

第三次何文田,168考,戴眼鏡既中年男人。無表情但絕對唔係無禮貌,印象中佢都有講你好對下身份證先。雖然似錄音機但指示清晰(因為我已經記熟曬亞皆老街既路線,所以佢講左乜我都無特別留意)。完左咩都無講,落左車,等消息,pass 左。
有冇人最近考完油塘 想知考咩路機會大啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞