HKEPC 網民哭訴在飛馬砌機成 4 萬港紙埋單的糟糕體驗

250 回覆
137 Like 48 Dislike
網你老母飛咩
淘寶用 intel cpu 咪又係會出事
咁咩係網飛
Netflix
你唔係用 intel 13/14 代梗係可以講風涼話㗎
我睇過有段片話底板default setting太過火唔理intel規格
其實係intel定嘅規格有問題?
另外唔係K版先有事?
淨計on次算公關處理得好
但黑店都係不了
Set 到咁買13,14代intel有咩意義,性能急降
係咪 K 都會出事,同一架構無可避免
intel死超爛超為左做低amd
我仲記得p4 同pd
不斷超頻
好睇你平時用嚟做咩
Notebook core ultra 係咪無咁影響?
我發現intel U仲有個問題,好似唔係好識資源分配。例如:我檔案壓縮途中,扯儘CPU,跟住同時開video conference, 一個小時左右就hang 機。
但AMD CPU好似無咁既問題
咁海關告得入

網上零售商「Baby-Clan」女董事及男負責人,早前被海關控告23項「就任何消費者作出構成不當地就產品接受付款的營業行為」罪,及共8,890港元有關123包紙尿片等貨品的款項。案件今(28日)於屯門裁判法院再訊,女董事獲准以簽保守行為方式處理,男負責人及Baby-Clan承認控罪,裁判官下令Baby-Clan分別向11名事主全額賠償,並就23項票控罰款共1.1萬港元,男負責人判處160小時社會服務令。

原文網址:網上Baby-Clan收錢無貨到 負責人被判160小時社服令 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240228/mobile/bkn-20240228140059185-0228_00822_001.html
太耐啦,都幾年前,果陣有位巴打最後爭取到賠兩倍訂,但其他冇上連登開po嘅就爭係退返訂就算(利申:即是我)
X3D 有冇調度問題
下咁粒u一早已經喺代理手 點解係屌飛馬
雖然飛馬係仆街就唔係新聞嚟
13,14真係好撚ON9
所以用7800x3d打機夠用,用幾百蚊塔扇都壓得住
19年咁大件事,3,4 年都冇哂事啦
炒display卡呢d濕碎啦

又國安又23條 可以點
百幾蚊都得,打機60W啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞