獨撚去沖繩 有啲咩好𠰍意? (6)

551 回覆
23 Like 3 Dislike
同事買左上果隻, 咁啱同行小朋友發高燒, OTS搵埋職員黎跟進入院做埋翻譯, 出院又有職員跟進埋claim 保險, 如果有小朋友同老人家值得每日比多幾十蚊, 仲要保哂全車人
你多數住名護定中部定還是係北谷町(想住果間勁大Round 1 附近)

會去美麗海, Neo Park (另一個名好似係沖繩名護自然動植物公園), 其他既名護景店興趣不大, 除非有特別吸引既酒店/餐廳好係值得去

自己比較傾向住3晚中部/北谷町+2晚那霸, 但去美麗海都好遠, 諗緊好唔好
1既名護. 2晚中部, 2晚那霸
最好住兩間就得,轉黎轉去都係時間
咁勁, 即係同車無關既野都保埋
我都買左呢隻, 不過諗緊轉唔轉其他租車公司
因為都幾多人話OTS 拎車好花時間, 但我搭11:30 機, 去到都3點, 如果搞得耐, 第一日去到酒店都天

另一樣野, 我暫時租埋佢個ETC 放題, 但睇人話其實沖繩收費路段唔算多, 諗緊係咪俾人搵左笨
一次本部町,去水族館5分鐘內車程
一次近名護,因為唔去水族館所以唔住咁北
neo park唔錯呀
但前提你要接受到近距離接觸d雀
ETC完全唔使用都得
其實Neo Park 同兒童王國好似同類, 我傾向揀兒童王國, 有小型機動遊戲/ 車仔俾D 細路玩下, 又有動物

Neo Park 我睇某d 台灣vlog 話似一個無維修既動物園
所以名護最後得返古宇利大橋+美麗海
應該住中部/北谷町就算, 唔上名護住
去過一次兒童皇國垃圾到不得了
動物少,d動物好遠先見到,好多園區維修緊,d機動遊戲好殘舊
最後去左唔夠30分鐘就走咗
去附近公園仲好玩
neo park起碼可以近距離餵雀
仲有得抱天竺鼠個d
我囡玩得好開心
仲有北部可以去埋元氣村同海豚玩
NEO PARK真心正
有得餵袋鼠
OTS 拎車預左係要花多D時間, 我幾次都係OTS租, 每次D車都幾新, 無咩問題所以繼續租, 同埋OTS 耐唔耐就有特價, 比較之下會比其他公司平D, 我去旅行就好HEA, 特別係沖繩, 所以花多少少時間拎車同還車我接受到.

ETA 其實租都唔洗租, 好少機會上高速, 上就最多拎飛
下個月去
乜原來近距離到咁
你既小朋友驚唔驚

另外名護仲有2個公園想問各位Comment, 我小朋友 4 歲 & 1歲
恐龍樂園值唔值得去?
同埋有個水果樂園我見玩解迷, 50/50諗緊擺唔擺埋落行程
想知多唔多K CAR既選擇
最後派部咩車俾你
6晚住晒同一間酒店.....我係你就會分開(試吓唔同酒店都好呀)
住那霸的確係會有你提及泊車既問題, 但同樣叫做市區, 你仲有多個選頂就係坐市內單軌, 行程吓吓由中部揸車落返南部, 日日咁來回都唔係咁舒服
唔驚,佢好開心
其實可以揀d bnb連車位住,方便好多
唔一定要住那霸市中心
住遠小小十零分鐘車程都好方便
得一項選(SK), 車種random
Honda n-box
25 號飛沖繩
same...i know that feel bro
冇事既
無事既,我聽日返都係延遲姐風唔大
租咗沖繩Airbnb,無人代收網購包裹
知唔知可以寄去邊或者有無地方有代收服務?
寄去我度
我再寄返香港比你
咁我不如寄去轉運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞