獨撚去沖繩 有啲咩好𠰍意? (6)

551 回覆
23 Like 3 Dislike
大家租車記住揾返大行同買全保

隔離post先有人幫襯細行(支那人開)+無買全保,點知又真係撞左車
被間鋪屈佢要賠個超越最大賠償額的數

雖然最後無被屈,但都搞左好耐
香港熟車其實我自己用1100都覺得夠
雪藏牌真係唔建議租
我岩岩買左2200最貴豪華版,我聽連登仔講去最貴,事關出面有post 有人撞車 要賠到仆晒街,

反正差唔到幾多 買個安心
手足 我岩岩做哂RESERACH 佢ONLINE租車個價已經包埋基本保險額外買個個叫安心保, 550YEN 已經包埋NOC免除 1100 YEN就可以如果意外之後可以繼續租車唔洗再比租車錢同保險, 2200YEN 額外有個旅遊保
我都search過
1100yen已經夠用
前提你自己香港有買旅遊保
想問下沖繩唔自駕難唔難搞
同埋夏天去會唔會冇咁好? 好似好多颱風
有冇ching去過座間味島玩浮潛+SUP/獨木舟?想問下有冇鋪頭推薦,可以英文/中文溝通嘅官網好多間花多眼亂
應該幾難攪 去中部同北部d車好似幾疏 2粒鐘一班 淡季可能仲少d車 我覺得跟local tour係最穩陣 沖繩應該夏季去先d景靚
有咁貴買咁貴
買最貴plan,出事賠最少,例明左最高賠償額,唔洗有事既時間口同鼻拗,真係total loss 佢照俾架新車你繼續行程
無錯
俾貴少少但保障大好多
俾得錢去旅行就唔好慳呢少少錢
想問下水族館附近有冇好食餐廳介紹?同長老食飯最緊要環境好
水族館間buffet 都ok
上年10月去左5日,得一日出到門口 祝你好運
有,今年3月去完, 但要不停check天氣, 大風少少都唔會出海
完全正確👍
OTS嘅話本身有買旅遊保險嘅1100嗰個就夠
就算撞到total loss, 1100同2200嗰個應該唔會有分別
2200 yen個plan如果有事當地保險公司職員會唔會雞同鴨講。

toyota tent a car o個noc都係550 yen。ots 1100 yen真係夠到不得了,包埋拖車同賠車錢比你(好似係)
唔係愈貴愈好,要仔細睇清楚
系滿魚市場(唔係系滿漁民食堂)啲熟海鮮好唔好食?有啲IG同google講啲嘢食好一般咁。唔掂嘅話下午先去,周圍行下,試少少當下午茶,留肚返那霸食。試得過嘅當午餐食。諗住咗當日去埋瀨長島同iias。
琴日去完
基本上得幾個選擇
1.公園內餐廳,大約有3個
主要食輕食,例如炸雞
環境差-一般
2.公園最底幾架餐車
環境一般
3.水族館外Buffet
環境應該唔錯,不過聽聞唔提前預約唔太食到
4.水族館內水槽餐廳
有分一般同水槽前,水槽前當然正
不過預左要等好耐
可以考慮直沖到餐廳拎左飛先行

不過今轉兩個水族館都去左
個人比較鍾意dmm水族館
1.地點交通方便
2.有D地方似teamlab,多打卡位
3.可以摸魚,海星,海参之類
4.可以餵企鵝,樹懶,水獺之類
(美麗可以餵海豚+龜)
5.美麗海豚表演非常一般,其他位都無咩特出,只係面積大D+有隻鯨鯊
我食個隻龍蝦好差
扇貝有D差
鰻魚同其他刺身算過得去
好少舖頭,10間都無
隔離市場有農產品賣,多local

前幾日去瀨長島勁熱同曬,建議帶定防曬
請問下有冇觀星地點推介? 小弟會自駕遊
我冬天先去,執緊行程所以問定。
系滿魚市場喺Ig同Google好壞參半,壞既話佢食材唔新鮮。既然唔好食既話中午去瀨長島食,魚市場三四點淺嚐算,留肚返那霸食。知道個魚市場好細,所以去埋附近買農產品睇吓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞