港人大遷徙近64萬人連假前一天率先離境 店主嘆:「回到沙士」

304 回覆
329 Like 9 Dislike
兩日加埋百幾萬人出咗境
香港應該好舒服

總之中國香港保險雞鴨一日有得賣屎忽搭雞棚請高才通serve大陸恩客走資洗黑錢,未全家生花柳跳樓唔死半身不遂我都唔信經濟有事
走資賣國破壞國家金融市場,23條應該要搞搞班家禽
保誠去年壽險保費等值年銷售額按年增3倍 内地客均保費較疫前翻倍

https://std.stheadline.com/realtime/article/1989514/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%87%91%E8%9E%8D-%E4%BF%9D%E8%AA%A0%E5%8E%BB%E5%B9%B4%E5%A3%BD%E9%9A%AA%E4%BF%9D%E8%B2%BB%E7%AD%89%E5%80%BC%E5%B9%B4%E9%8A%B7%E5%94%AE%E9%A1%8D%E6%8C%89%E5%B9%B4%E5%A2%9E3%E5%80%8D-%E5%86%85%E5%9C%B0%E5%AE%A2%E5%9D%87%E4%BF%9D%E8%B2%BB%E8%BC%83%E7%96%AB%E5%89%8D%E7%BF%BB%E5%80%8D
深圳大波妹
就算係m記kfc,大快活等都起碼平2,3成。最重要款色多好多....
價錢又收得貴,老闆同業主又要賺到盡,啲野質素又唔係好,舖頭租金又貴,老闆對員工差,員工對顧客態度又差,顧客又當自己上賓,根本就係惡性巡環
我哋做大陸豪客生意 唔希罕你班港燦留港
拆埋關先做到真正一小時生活圈
開關又屌 封關又屌
咁係咩問題
去廣西再平多半,去啲3,4線城市幾蚊就食到一餐
沙屎果陣人工都好平
樓價都好平
情況慘好多了
西鐵有位坐
有啲真係乞兒, 成舊水一碗, 俾半隻蛋 你老味隻蛋係唔係真係貴得咁交關
入來俾我賺,俾屎俾垃圾你食,唔老黎時又閪下你臉

香港風情來

遊行路上啲茶餐廳喺坐滿晒人 抖下食下

依家硬係話當時好暴力
係果間日頭港島難食嘅都旺場
夜晚就散返落各區都旺場
減租囉
又話立左23 條經濟就會好嘅?
D 人走晒去深圳珠海是咪軟對抗?
支持限制出境啦dklm
明明又話好多人覺得唔係好撚貴
啲人去晒邊 齋買魚蛋?
https://i.lih.kg/thumbnail?u=https%3A%2F%2Fna.cx%2Fi%2FiN3jX8u.jpg&h=3a084860&s=540
冇既洗牌一次, 個市場先可正常

但香港同香港人會好痛苦
超哥今次又去咗邊
喺大陸食4個人潮汕牛肉,都係唔洗5舊埋單,喺香港呢個價叫個湯底加手切牛比埋加一都過左
居酒屋點止平幾個百份點
6-7折
我冇北上呀
我唔出街喺屋企自己煮咋嘛
個個返大陸做大爺,不過比大陸d土豪笑你窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞