去完峴港發現愛上越南呢個地方

426 回覆
636 Like 77 Dislike
第一件事梗係要講下流量密碼 -- 越南妹
好多都勁白滑 加埋少少混血樣

坐Grab見到好多後生女自己揸電單車
覺得好型 有少少被吸引到 加埋條大白腿

呢次date左2個越南妹 一個河內一個local
識講英文同性格好好 gfable

越南人普遍性格好友善同內儉
去cafe後生店員見到外國人會怕醜咁笑

景又有無敵大海灘 附近會安歷史野睇

物價方面都唔洗講
第一次體驗唔睇價錢咁嗌野 河粉15蚊

去cafe一杯lattee都係$1x
club/飲酒 按摩(正骨)果d又係便到笑

夜晚無野做都會望下個海
諗起上個世紀既香港咁 冇填咁多地

未發展咁多高樓大廈
希望佢可以一直保留咁樣既面貌

去完感受 峴港真係好適合放慢腳步既地方
正正因為佢冇咁大城市商業化
人好純樸友善 保留左好多本地風情面貌

唔洗趕景點 而係隨心跟隨自己腳步
去陽光海灘 洗頭按摩 食野cafe悠閒都好

而且應該有既夜生活一d都唔少
絕對唔會話好悶

唯一要講係英文唔太普及 同埋好多韓狗

去越南揼正骨 你侮辱左啲越南妹
黎緊下個禮拜過河內玩
Ching有冇溝越南妹嘅貼士
你張相 香港係街隨便一個靚妹都正過佢
去過2次danang真係一個本地靚女都無見過
唔好話靚 中上都見唔到
樓主去到外地先有勇氣撩囡

香港佢預人地西臉
睇afreecatv好多韓狗去越南次次搵勁多女又請飲酒,當自己土皇帝
越南諗起班中老年肥佬鬼佬 成日去叫雞
比錢咪有
100 usd 大把高質
靚女比例上真係少d 佢地人口唔多
不過我都見到唔少

可能要去local d地方? cafe比較多後生
同埋club果d先有 平時係街好難遇到
本地女女黑蚊蚊方面 去過旅行就知 10個有1個稍為正常少少就讚到上天
返過大陸都知 港女平均係靚好多好多
越南妹點都靚唔過港女ge
不過性格贏9條街 我見到靚果d唔差

po果張相係餐廳見到架昨
做緊野睇落普通姐 IG平時日常靚d

佢唔算好靚不過人好NICE好qq
po黎當紀念下
今個月啱啱去完
真係一個好吸引嘅地方
有機會想再去多次
你係街正常係見唔到
因為靚既夜晚去晒酒吧做啦
True 果度好多Girls Bar d女係靚
大慨59USD 可以成堆女任揀同你跳舞飲野

不過我冇乜興趣玩呢d 好大陸阿叔feel
Yess 我都係咁諗 俾我印象好特別
大城市住耐左 去呢d冇咁發達地方幾療癒
好純
峴港旅遊城市,本地人冇河內 胡志明咁多
便你老母咩
好羨慕你去嗰陣天氣咁好
我去嗰幾日美溪沙灘唔算好好天

另外我成個trip最鍾意會安
好有江南古鎮嘅風貌
性價比太高
道德在那 地址在那
越南真心正,去完就唔想去泰國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞