韓韶禧隻癲雞又發癲

356 回覆
30 Like 193 Dislike
似吳亦凡
真係on9 佢無背景又上到呢個位 作為女演員
幾靚幾好演技都好 爆左戀情其實已經好影響
本身慢慢令件事淡咗都仲可能之後有好劇本搵佢做
以家又無啦啦咁樣返兜單嘢 仲要對家都話曬係演藝界前輩 韓國嗰邊好重視輩分

以家佢一個衝動 佢公司都出聲明講到咁 都兜唔到
明顯收唔到科今次真係無腦行為毁前途
就算退一百步
惠利真係想咁
都顯得一個高章一個柒到地核
本身d人只係屌男方換畫快,
呢d頂多當係風流才子,兩三日就屌完

好人好姐清白的邊會覺得惠利係鬧緊佢

韓XX自己 on9 跳出離對號入座,
再比人起番條timeline出離,
嘩屌原來真係撬牆腳

條仔真係多撚得佢唔小,
日日係到派膠team kill
條timeline已經on9

分手第二日,
韓已經高調去柳作品展宣示主權、撐場

柳條撚樣又唔係andy warhol,
無事無幹點會去佢作品展,
去得d咁private的場合一定係一齊左/flirt到接近一齊
作為公眾人物ig有成17m followers嘅韓素希
將啲mk妹最愛嘅發癲鬧交一面毫無保留咁分享俾大眾睇
完全唔諗吓自己都係個出名係公眾人物
自己嘅一言一行一舉一動大把人mon住
佢啲傻閪fans仲贊佢敢言肯反擊
走去屌鳩惠利係個八婆淨係識單單打打
惠利已經為自己搞出嚟嘅輿論道咗歉
而家係個癲雞死唔斷氣驚死人唔記得單嘢又自己衝出嚟做attention seeker
完全證明到真係咩人就有咩fans
講起柳個“作品展”
條友都算無料扮4條嘅表表姐
影d咁嘅相都敢開作品展
好彩佢唔係食左田柾國
唔係佢俾人屌得更加勁
mk格出哂嚟,係做第三者先會咁敏感跳哂制
spin到咩作品展第一日結識,個大話已經兜唔到,係叫求其講d野,
希望過兩年件事淡左出得番離

點知韓粉同韓連環派膠
驗眼啦真有趣單打倒啲咩呀 你偶像篇千字文咩嚟呀 驚死無人知佢智商低久唔久就發癲仲要fans 呵翻佢
本來惠利係屌醜男
得網民話韓係第三者
正路係屌返網民 澄清自己一月先開始
無做過第三者就算 再直接搵公司告網民咪得

而唔係介入醜男同惠利之間
同網民討論人哋係幾時分手
再之後不斷拉惠利出嚟講

韓機心唔重 衰on9死蠢信醜男啫
醜男係夏威夷望住佢覆網民都唔阻止佢
本身諗住扮下野洗cv
點估到隻癲雞咁撚蠢
想屌到佢變癲雞
韓班傻鳩fans繼續撐啦 想睇韓繼續發癲 依家反正個個都知佢係個mk妹
想睇佢跌多幾個代言 可能連劇都冇人敢搵佢拍
因為社會唔係咁樣運作的
比起事件客觀上誰是誰非
輿論更關注嘅係當事人對呢次事件嘅處理態度

自己被冤枉呢件事對韓韶禧嚟講的確好委屈
但佢亦都有機會選擇比較柔和嘅方式處理
譬如公司出官方聲明、自己喺IG嘅語氣更柔和等

解決問題嘅方式唔係二元對立 得0同100% 打或者唔打
選擇中間啲嘅處理方式 對自己聲譽傷害最少嘅同時
亦都對冤枉你嘅人給出最大嘅打擊

但韓韶禧選擇100%正面應戰
有作用力固之然有反作用力
你回應得有幾大力
彈返畀自己嘅輿論就有幾大力
呢個時候「有膽量」呢個詞比起褒義
更多係以貶義嘅「有勇無謀」方式表達出嚟
呢種應對方式招惹返嚟嘅
反而對韓韶禧自身嚟講係最壞嘅結果

惠利喺本次事件上錯於衝動
事後亦都誠心誠意咁道歉(至少喺輿論嘅眼光下)
所以最後全身而退
輿論亦唔會攻擊佢

韓韶禧衰喺應對方式
所謂「有膽量、真性情」嘅作風
招惹返嚟嘅反而係輿論上嘅反感
代言公司擔心呢種作風導致嘅不可控結果
會影響產品聲譽 紛紛割蓆

而今次嘅聲明雖然包含「道歉」嘅字眼
但字裏行間透漏出佢認為自己嘅應對方式冇問題
輿論就係不管事實真相如何
就係想你認錯 有故事睇 又滿足自己嘅好勝心
佢睇唔透世間輿論嘅想法
所以結咗一個果 竟然再種下更大嘅果

兩個人、兩種處理方式
邊個手尾更長大家有目共睹
仲要為件柒頭丟曬自己架 韓女士真係好野人設可以直接變做為仔死為仔亡嘅痴線婆吸mk 妹fans
冇架啦,佢係唔係,佢都搞衰咗,根本一開始佢要推個波畀個男 佢自己沖出嚟做第一個反擊 同埋係唔係第三者唔敢講,私底下同背住惠利個醜男曖昧兩個係咪大扑街真係睇你點睇
一句就單單打打
好過你偶像打成篇文怨婦咁屌柒人
有咩偶像有咩fans
見你打咁多野就知你好撚嬲
多謝巴打你嘅解釋。

睇來大家係接受唔到作為一個公眾人物,做出一d 太衝擊社會對公眾人物行為期待既事。

我就諗,作為公眾人物,係咪注定要承受呢d 委屈?要好溫和、甚至道晒歉嘅態度去為自己根本無做錯既事妥協,咁樣先叫做成熟、識處理?

呢種態度係邊個定既?大家唔會覺得好扭曲咩?

韓本身就係貞烈嘅人,從佢一出道以來嘅回應都係選擇不妥協於大眾嘅睇法。但點解今次d 人又咁大回響?同埋,正正係有佢呢種偏離正道既行為,先可以喺扭曲既世道裡面有個唔同既人。
你呢啲咁矯柔造作嘅文自己translate 做韓文喺ig dm 俾韓女士啦睇見都打冷震
有心了 我只係放假太得閑

都係多得呢個post,先知道多d 原來已經唔係屌柳韓嘅感情事。我一開始回覆只係想針對感情事想討論下

後來知道大家原來變左屌韓嘅回應方式,就想知道下大家expect 明星應該點回應?同埋想知韓回應點解有問題。
佢唔駛溫和 唔駛受委屈架喎
一開始醒目踢返個波俾醜男咪得
點知自己唔醒目 繼續死攬個無骨氣醜男
屌你老母柳俊烈縮頭烏龜
韓如果係出身係歐美地區咁或者得
但佢生活係韓國
而家韓國人就係唔受佢呢一套 真性情做自己
要改變韓國人的想法 過多30年都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞