琴日話落實起洪水橋站冇人講?

298 回覆
6 Like 144 Dislike
1500 (combined with Contracts 1501 and 1502)
TME Stations, Viaducts and River Crossing CRBC-Build King Joint
HK$6,220,587,500

中標價得62億
新發展係咁架啦,不嬲都係有交通網絡先再到社區發展,唔好係咪都屌左先
邊有咁簡單 仲有大把合約
1503 重建新泳池
1504 八鄉車廠擴建
1520 路軌&架空電纜
1551 新車
1552 信號系統
1555 供電設施
1567 UITS
明日大嶼連影都無埋, 點會駁去東涌
正式變左做尋日大嶼
已經係起緊嘅事啦...
2030年洪水橋都變禾田,種番元朗絲苗啦,不如做貨運鐵路算啦
新年之後轉左廚房,唔開夜晚
大量溶洞,慢慢攪啦
呢個位起150 億係做埋一地兩檢(可能),因為廣深珠城際依家只係去到深圳機場,預留左黎香港,大約經洪水橋,再落掃管笏再到交椅洲,不過交椅洲一日唔填都唔會拉過去。至於會唔會一地兩檢,佢可以利用深圳機場個出入境功能咁就唔駛香港再整。
幾搶口 。我鍾意
2030 都唔知搭唔搭得起地鐵
個市道咁都加3%
果頭連埋鐘屋村青磚圍泥圍好多人住架喎,仲有唔少車房之類果D輕工業係果頭,都有人返工放工
平時D人係兆康轉輕鐵黎通勤,都幾full下,如果開左個站黎舒緩再加洪水橋其實都愈黎愈多人住,ok啦
有間泰國野幾好食,食過兩次
其實應該起屯門直出中環嘅鐵路 咁先有意思
鴻瑞橋
明明唔近錦上路
最後格硬嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞