[已完結] 機動戰士高達 水星的魔女/加那&Lynn姐 集中討論 (64) 人型風靈魔法使&跑馬評述員

1001 回覆
14 Like 11 Dislike
【祝福】

一年前的今天(7月2日)是《機動戰士高達 水星的魔女》最終回(第24話)「盡全力贈予你祝福」播出的日子!

本作作為「日5(星期日下午5時)」時段的新作動畫,並分開兩季播映。亦是高達TV系列首次描繪女性主角的故事。而這一集的副標題並沒有如常的在前一集的結尾中提前公開,而是放到本篇的結尾當中。

咁樣就一年,隻祝福仲成日聽
咁就一年
B、C同大家預計的一樣
咁就一年
今日大結局一週年 官方x真係完全冇任何表示雖然都係一貫Bandai作風 唔係特別賺錢嘅唔做 賺完就唔理 唉
人哋大張正己主打bravern 只係幫手救場都有出post,官方擺明唔想出,明明之前鐵血五週年都慶祝過
笨大真係可以成日都冇表示
仲以為今日都點可能出個POST
結果
可見苯大都幾唔鐘意水星魔女
真係唔明 啲袋仔呀飾品嗰啲再販就post 呢啲反而唔po…(goods都唔係樣樣po 水手 耳環好似冇?)

都唔知係咪因為seed freedom要讓路
https://x.com/6HPMPLP6/status/1808138810829496783

幾位機設同mogumo都有出post, 係差笨大
感覺笨大都唔多想推水星
你見多數係加那同Lynn姐黎提多
美國佬又再大大把車落架仔度
可能擺得夠耐 Bandai覺得係時候攞出嚟翻炒吸金嗰時又mg 又mr狼王
https://x.com/tka24/status/1808381352511000706?s=19

新版西布頓又配得幾好,無大變到個聲線
狸米舊地重遊
(兩個月前)
可能多圖,慎入

下半part
可能多圖,慎入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞