[已完結] 機動戰士高達 水星的魔女/加那&Lynn姐 集中討論 (64) 人型風靈魔法使&跑馬評述員

1001 回覆
14 Like 11 Dislike
笨大明知狸米最吸金,但又唔敢答結婚
明明日本好早已經有百合女同呢樣野,但係永遠都去唔到同性婚姻,水星已經係最好大突破但局限於垃圾苯大既做法,仍然需要努力。希望未來有更多寛哥大河內呢類保護同愛自己既作品既監督同作者
就算一路比人屌一路都要繼續靠蘇米搵錢 萬代我屌你老母
但係引用入面有啲獨醒撚一撳入去就見到佢係LLer
我地又真係做唔到d乜
易家仆街苯大既心態就算監督或全世界都知講狸米結左婚,但佢都係耍太極扮on9唔想同我地行得太埋。
扮傻既好處係又可以keep 住賣狸米 有事上黎又可以推個波比製作組
最衰歐美太多垃圾content加LGBT 嚟防止俾人屌
搞到宜家水星變活靶
https://x.com/miorine_suletta/status/1805163580993733086?s=61
https://x.com/miorine_suletta/status/1805169708880232509?s=61

人哋明明係話緊笨大膠層個腦同嗰班一見到黑肉女人做高達主角就屌曬鬼嘅右膠老屎忽一撚樣守舊喎
而家歐美有迫笨大喺Gundam ace刪結婚兩粒字?
https://x.com/max_kuriibimeri/status/1805222957016613047?s=61

現場仲有前NAMCO fans屌合併咗之後BN出親都垃圾驚整臭曬NAMCO個朵
叫笨大嗰邊啲人做嘢要醒少少
我意思係右膠而家可以咁惡係因為左膠太過火
如果水星推前兩年上映
笨大冇可能用diversity做擋箭牌
同埋上面我個comment只係評論點解咁多人會被LGBT contents triggered

笨大cancel 結婚冇錯係恐同嘅反商業行為
有錢唔賺擺明高層食古不化

但係佢哋可以用「反政確」做擋箭牌
原因的確係歐美左膠玩爛咗LGBT依個tag
推前兩年班膠達老屎忽就唔存在咩 而家講緊笨大買佢哋怕吖嘛

笨大2024年株主優待都仲係送緊0079原畫俾佢班股東

呢班友廿幾年前播W嗰陣已經屌鬼話高達係俾男人睇 做乜要媚女畫到啲人咁靚仔
到水星又屌女人做主角 見到狸米結婚就話要攝條古爾入去

今日出嚟答問題個淺沼都係一講水星就淨係識講古爾勁古爾醒
同班老屎忽個腦sync到1000%
Diversity? 台場個diver city佢就識
屌得好
其實淺沼句多樣性唔係真係話「反同都係多樣性」
而係答緊要佢表態個狸米粉:「我哋支持多樣性冇立場,所以你覺得佢哋結婚都冇問題架,如果之前有咩誤會真係唔好意思」
同笨大世博PR鱔稿講本公司支持多元大愛同一個tone

不過問題係因為有Gundam ace刪結婚呢單嘢,
全世界都覺得佢已經表咗態唔支持同性結婚,
笨大除咗學寬哥即場認錯大叫狸米結婚唯一出路之外,
答所有答案都會俾人覺得佢係含混其詞企對家嗰邊
佢地擺明知邊班係米飯班主,但上面可能有D守舊派唔比講明結婚
(其實只計原作,畫面上只係暗示)
結果依家就係咁講埋D廢話,唔想得罪2邊
但刪走結婚比人感覺係站左邊
應該都冇乜可能咁講,除非個班高層老屎忽死哂。
同意你話佢地易家講乜都死,因為我地心中仍然有條刺,好在小林寬事前已經講明左結婚設定,令到我地唔再追究有冇結婚,如果唔係垃圾苯大今日既回應肯定又得罪好多人比人追擊到仆街。
https://news.yahoo.co.jp/articles/082cfd30905e24626c6d8e3b1b489baab334e1b2
10年前: 高達係百合番霸主?short撚左?
現在: 誒...真的假的
全世界有唔少鐘意百合既討論區都將水星既狸米係世一 百合婚設定將百合推向另一個層次,
第三名 莉可莉絲如果第二季都加入結婚設定應該可以挑戰
我覺得高達咁大個廢老IP其實肯綠燈個百合企劃都已經好開放
咁套野出黎Quality都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞