日本旅遊討論區(51)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我下星期會去
呢個又近
附近又有野行
當然一定無其他廠咁多野睇
東京? 機票當你$2500 酒店住APA $5-700/晚
食依啲豐儉由人 食好少少你預$1000-2000/日 如果有心水餐廳會易計啲 但一般去下cafe 掃街 晚餐先食貴啲 又好似洗唔到幾多錢咁
如果會去睇波同叫雞就另計啦
近近地當去八下
同個幾款限定手工啤好似幾有趣
機票酒店個啲都計哂啦 應該淨洗費 我預100000羊唔知夠唔夠
100000yen叫窮遊
100000yen我可以叫埋雞都仲得
咩地區咩時候去先
個落差都幾大
自己旺季去東京酒店一晚$800左右
唔去遠既話一日搭車連埋食野預$500
真係食平野既食下拉麵一餐都係一百內計埋交通都係$300咁上下
咁應該夠啦 淨係食都唔知點食到10萬羊
對上幾次去東京印象中夜晚最貴都係人頭5 600港紙 反而去LOFT買LOJEL用得最多錢
利申: 窮撚
拎7萬去吉原叫隻貴雞 淨低3萬羊都夠食三日有凸啦
幾窮先,真係窮嘅可以

機票等UO特價先買唔連行李就千6左右

全程喺東京唔出區, 一張Tokyo Subway 72-hour Ticket 1500yen可以由第一日下午用到第四日下午,再加來回機場2500yen,4000yen

住就全程都青年旅館2500yen一晚,7500yen

早餐兩個飯糰/一份三文治+一杯咖啡/茶,頂多600yen
lunch揾啲日替定食,夜晚食拉麵,兩餐2000yen
中間買吓水買吓零食,1000yen
食就預1萬5 yen

唔去任何要入場費嘅地方唔買嘢,總共3000蚊解決
好詳細 感謝
我諗應該會去鎌倉個啲遠少少嘅地方 其他食嘢就無咩貴餐廳 咁我預買下嘢100000yen一定夠
都係東京 最遠應該係謙倉
鎌倉個邊消費都好平
阪急電車一日卷係咪玩完左
kkday klook 都seach唔到
岩岩book 左
五千尺9萬幾yen 1泊兩食好撚貴
我去果日都waiting list , 所以我都改左日子
3月31 完咗
十月尾上高地旺季,無計
先BOOK左再得閒留意下其他
我之前見佢明明係話4月開始係買下個年度
跪求
想問下國泰年年暑假8月飛東京都大概6千?會唔會邊個月份通常會出promotion?
唔識日文點叫
成人台吉原post大把巴打幫到你
衰d 講句 暑假呢d 旺季多多人都買
點解要平賣俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞