日本旅遊討論區(51)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我都係大阪兩大一小,4月中飛
借來抄
你個小朋友幾大先

我都係去7日,頭尾兩日盡量酒店附近行下hea下算
大阪我兩公婆去過幾次,今次第一次帶個𡃁仔去旅行
中間5日每日打算淨係去1-2個地方比佢玩同放電
始終小朋友未必可以捱咁耐同埋要瞓晏覺
btw, 奈良公園其實除咗餵陣鹿都冇乜嘢做
老婆ok嘅話我prefer換大阪兒童館
8日 東京去大阪

3日東京
去京都果日 中途去箱根一日遊(京都宿)
2.5日京都
2.5日大阪

交通已經有免費既7日全國JR pass, 全程搭新幹線
因為要去京都參加活動,大阪就去探朋友

會唔會太chur
唔會
同行有個朋友唔想轉太多酒店
箱根一日遊(宿京都)玩到啲咩
箱根就最早班火車去
搭下船, 去大涌谷, 浸下日歸溫泉就走
藝術館冇興趣, 純粹同朋友去咁多次都未去過箱根
我驚你天黑都未到京都
我當3,4點係小田原走
坐新幹線 2個鐘都唔洗wo
仆街
喺Klook買新穗高纜車+上高地巴士兩日票
唔小心填撚錯咗日期
不可退款 不可更改
PM咗客服話48小時覆我
屌 on99
我點知你諗住喺上面玩幾耐
你計過啱數咪ok
上落山都要時間
環球影城聽講fast pass都排到痴晒線好怕排隊

奈良會去
叫做撚下動物交下差

海洋水族館都會搵個去

大阪兒童樂園 vs 大阪府立大型兒童館
係咪同類野黎
我驚我悶死

我想去買omega
唔知就唔就到

謝巴打先
usj同水族館我都會排喺閒日二 三 四是但一日去
雖然都應該會多人但希望會好啲
機動遊戲我個仔就快1米應該夠高不過佢麻麻
叫做去一去到此一遊打個卡睇下其他主題

我個仔勁鍾意睇動物所以一定會揀日去動物園
天王寺動物園以前去過感覺唔多掂
反而神戶動物王國多人推因為主打近距離接觸互動
講真,與其去奈良淨係撚鹿撚一個鐘
倒不如去動物園玩一日好過

兒童樂園同兒童館就網上都多人推帶小朋友去
睇過下相加上以字面解嘅話,我估前者似大型play house,不過就唔係淨係波波池嗰啲咁小學雞
後者就應該大型兒童展覽館咁上下

講真帶得小朋友一齊去大人悶啲就梗
同老婆夾定大家拍跳,一個睇住嘅時候另一個去附近行下啦買下嘢囉
神動近距離互動好似吸引d
巴打講到撚鹿真係咁差咩

Usj應該都會去希望唔好排L死
偷跳
羽田入境用咗成個鐘
算快
有冇入境大阪?
i mean 有冇人入大阪,知唔知幾耐
主要係去到個公園真係淨係買餅餵鹿囉
比盡逗留一個鐘乜都夠
未去過嘅去遊一轉無妨
但你一定要諗定同日附近周邊嘅行程囉
如果你淨係去奈良睇完鹿又搭鐵去返第二度,驚你坐車都嘥咗勁多時間
但你問我嘅話,奈良公園附近除咗寺我又唔太清楚有咩好行
一嚟睇景我本身又麻麻,二嚟帶埋小朋友更加棘手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞