【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(12) - 第一季旅程完美完結,第二季等待區

686 回覆
19 Like 3 Dislike
其實就好似打籃球咁,肥倫係出手快又射3分既射手。

阿伯就1 on 1勁,中距爆籃咩都有,遠距離都唔差。

2個打,邊個會贏就睇場地,戰術,有無人幫手,仲有運氣。就算係1 on 1,個射手好運起上黎超遠距離狂射3分都中就好難搞。
名場面黎講,呢個真係冇得輸
個阿伯有打贏芙莉蓮咩
芙莉蓮自己都有講過自己有比魔力低過自己嘅魔法使打敗過,如果偷襲嘅話又真係乜都有可能嘅
係咪魔法使都有機會得手㗎啦

不過下季動畫化有機會做到某啲對手係芙莉蓮、鄧肯、列魯寧、肥倫都有出手,算係側面寫咗佢哋真正嘅強度,到時可以對比吓
右邊有少少劇透

認真老師120%打贏
其實青春的特權,都係指當時年輕嘅辛
係咩
突然腦補到
去別人家找寶箱
Serie背書話佢打得贏芙,冇實戰過好難講,只可以話實力接近
咁芙莉蓮背書話塞莉耶對魔法直覺一向好準 但睇漏左肥倫
而芙一直係以魔族為想像對手(隱藏魔力, 將殺人魔法改做專殺魔物既魔法), 所以佢都話一生輸既大部份係輸俾人類

我諗真係實戰打起上黎 (唔係實力) 列魯寧 會嬴 芙, 但會輸俾 菲倫
幾時有睇漏?同芙預測一模一樣喎

芙魔族專精唔代表唔識打人,肥倫無論對人定對魔嘅實戰經驗都遠遠差過芙,同芙等級嘅對手打起上嚟會點漫畫動畫都有show出嚟難聽啲講肥倫實戰大概率連其他幾件pass一級嘅都不如,點打芙呢個lv
係有機會打得贏 但係贏面細
如果係大機會贏阿伯就唔洗畀師公激先打
我估芙7佢3
我係話師公睇漏左菲倫 第一眼以為佢同普通人冇分別

至於菲倫嬴全部係我個人推測姐 因為係隱藏,感知同出手感覺都係列魯寧之上, 你唔同意呢點都冇辦法
如果係大機會贏阿伯就唔洗畀師公激先打
咁又冇得咁講
正如你覺得打得嬴曹星如 都唔會無啦啦係街撩佢隻揪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞