【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(12) - 第一季旅程完美完結,第二季等待區

686 回覆
19 Like 3 Dislike
我以為你仲講緊老伯
原來果句轉左講老芙
套野講到尾都係戰士大唒
如果以肥倫既玩法,佢應該唔係 Sniper,
而係 Marksman / Sharpshooter 呢一類。

Sniper 正路唔會咁 on9 下下都同人正面對決,
如果以打魔像做例子,
肥倫應該係一行到間房個角落 standby,隻石像一郁就轟爆隻野啦。
純粹用緊同Lernen 差唔多嘅芙去舉例,仲要Lernen肯定無一施法就斷魔力感知嘅新手錯誤
呢個年代法師都要近戰
搵食艱難
肥倫一樣有能力高過芙
但明明你講:
單挑建議肥倫打贏魔像先

人地連高材生都贏過
魔咩像
然後又跳去老芙

不過你岩
老伯屌打
任何情景都一定贏肥倫
魔像講攻擊力輕鬆打爆Denken高階魔法打唔爆嘅牆,防禦力單手擋sense輕鬆爆防禦魔法嘅頭髮攻擊,肥倫點會打得爆
你太睇少魔像,睇樓下

同埋高材生實戰其實唔勁,遠唔及合格嘅任何一個,唔係啲咩好犀利嘅戰績
呢度分開兩樣野。

1. 肥倫今次既定位唔係 Sniper,而係 Sharpshooter。
所以佢個運作模式係一定玩團戰既執雞位。
所以唔好講到佢只可以靠人地分心先可以打得贏,
而係今次佢要做既角色本身就係咁。
單人同團戰玩法唔同,所以出黎個效果都唔同。

放冷槍係戰場上最為致命,
響呢度我地無辦法確認到當肥倫玩偷襲時有無辦法打得爆寧勒,
正如芙莉蓮講,肥倫起手夠快,偷襲唔夠快點得…

2. 至於火力輸出就無法絕對統一,鄧肯又無正面同肥倫交過手,而肥倫又無打過幅牆。
而且例如正路尤蓓爾都打唔爆冉則,結果咪又係一野 KO。
當然呢個只係想當然,既然作者都話隻魔像咁勁,
只能夠話正常好難打得爆…
所以是勇者一行人唔係魔法師一行人
勇者同戰士有咩大分別
戰士坦d?
勇者靚仔同自信啲
睇下南勇同啊欣
聽講第一季完咗😱
1. 問題係肥倫三次(兩次係漫畫唔劇透)偷襲打贏正面打唔贏嘅對手都係靠人幫拖分散注意力,你哋想像中嘅"靠自己偷襲贏接近芙等級嘅敵人" 係根本無發生過,連暗示都冇,咁你話肥倫靠偷襲贏到師祖我都吹你唔脹同埋講偷襲,點解剩係得肥倫識偷襲?你唔俾人哋偷襲勁過你?

2. 鄧肯實力基本上係除咗芙第一,學考官話同好多老手一級比都唔輸蝕,我睇唔到咩原因佢專登揀嚟破壞幅牆嘅高階魔法攻擊力會輸比肥倫普通攻擊
勇者=盜賊 戰士=坦克 好似係
屌撚左連尼住幾年 終於出spoiler tag
好撚感動
即係mk
同埋係咪冇出現過弓手?
勇者係純情小毒毒咪屈
有的
漫畫有一個,一出場就
呢個世界觀好唔重視弓手咁
1. 話肥倫做 Sniper 都唔得然後要同列魯寧玩正規戰嗰個係你喎?

單係
a. 一般攻擊魔法殺到人,只要無防禦
b. 肥倫既魔力探知比起列魯寧更強
c. 肥倫攻擊魔法起手快
呢幾個不爭既事實,已經令肥倫有機會實行偷襲。

我又唔係幾睇得到點解肥倫一定唔能夠用偷襲打低列魯寧…

無人講過列魯寧唔可以偷襲肥倫,只係正常方法可以打得贏就唔需要考慮其他麻煩野啫。

2. 按道理所以冉則一定唔可以比尤蓓爾打爆了…
不過而家個問題到底係打唔打得爆幅牆,定打唔打得爆列魯寧…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞