【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(12) - 第一季旅程完美完結,第二季等待區

686 回覆
19 Like 3 Dislike
乜9
H
i
仲以為係飄呀飄呀who呀who呀令蛋包飯變好食魔法
同4重比有咩分別?
咁只要作者個設定係呢個世界用魔法簡單過用弓,或者威力強/射程遠過弓就得。
b. 肥倫既魔力探知比起列魯寧更強

幾時有講過?用肉眼睇魔力搖晃,同用魔力探知索敵係完全兩回事

c. 肥倫攻擊魔法起手快

無同Lernen比較過,淨係知快過芙,但芙係全神貫注應付同實力嘅人嘅時候都一樣反應得切

呢幾個不爭既事實,已經令肥倫有機會實行偷襲。

我又唔係幾睇得到點解肥倫一定唔能夠用偷襲打低列魯寧…

你呢幾個"不爭既事實"一樣可以apply落芙複制體到,咁點解有同芙同實力嘅人拖住複製體全部注意力+事先知道芙致命弱點咁多優勢,肥倫第一次都偷襲唔成功? 你會唔會覺得芙唔使全神應付複製體,可以focus係魔力探知,亦唔會因為施法中斷魔力探知嘅時候,肥倫反而可以偷襲得到佢?

衰啲講句,你呢幾個"不爭既事實"甚至可以apply落Serie到,建議Serie掉返轉拜肥倫為師學下偷襲戰法

2. 按道理所以冉則一定唔可以比尤蓓爾打爆了…
不過而家個問題到底係打唔打得爆幅牆,定打唔打得爆列魯寧…

漫畫同動畫都用咗好大篇幅討論過Ubel 贏Sense係屬性剋制,同我講嘅野有咩可比性?仲有魔像係Lernen創造嘅魔法嚟,你話有無關呢?
戰士都未寫得掂,Stark成日俾人笑佢廢
無職個弓手都好廢
spoiler係咪非會員都睇到?!
咁都好大分別嘅
非會員睇你地成班一重/四重都係淨係睇到emoji
NTR moment
用讓衣服變透明嘅魔法

仆街
第26集原來咁誇

制片人中目貴史曾爆料,這集動畫的張數達到了14774張(一般tv動畫3k~5k左右),是資源投入非常大的一集,可以說只看效果不看成本了。
OW整咗孤獨搖滾x 師祖果段字幕
https://www.facebook.com/share/v/wVYVPHFrGtSy26fM/?
Lernen係乜水
個一級阿伯?
打到黑洞都出埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞