屯門二手樓討論(2)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
有d期待琴日公佈果個黃金海灣會開咩價
如果望到海萬1-2都ok
當掃管笏價❓😂
8000都賣唔出,11k都冇人要啦屌
仲有2000幾伙有牌劈價
隔離帝御都係咁上下
你新盤多貨量,而家如果想去貨,你一定要低過市價
何況你係濕鳩發展商,吸引力又低一級
你有海景就當你抵消上面2樣
冇咁多 計左有1600伙左右
1-2期300伙貨尾
3期1300伙未賣
以新地賣法 賣到800-900就會停手
之後成個盤就會轉租 或者收埋
估計Yoho hub賣到7成以上 最後均價16k左右
novoland就會12k 均價賣
再之後就睇下賣星堤2期定西沙
反而呢2個盤仲麻煩
新聞東本身相對價格穩定
但西沙1萬伙 一定會炸冧馬鞍山白石角
星堤2期同人合作 多數鳩賣
12-13k
成個掃管忽同下路根本就係一個伏
條下路先唔講個價值,根本果到交通/民生配套就唔夠support咁多伙單位

本身間哈羅D家長車已經塞爆咗成條下路,而加仲要加多十幾個屋苑

西沙到時候又係會有哩個問題,條西沙路本身都塞到仆街,仲話要加一萬伙入去

香港咁就咁撚奇怪,外國就係整好咗個配套,然之後再起樓賣,香港就係起好曬啲樓再諗點搞配套,到時一句:唔好意思wo ,起唔到

之後果區就成區一齊收皮,所以話啲AA成日話將來點點點,買將來不如果現在已經有既野啦
香港人急功近利,起樓賣樓有錢收就做咗先,要出錢搞好配套就拖住先,拖拖下原來你哋都頂得住㗎,就慳翻唔洗整啦
其實好多個地方都有呢個問題
屯門下路 啟德跑道區 西貢西沙 大埔白石角 洪水橋市中心 觀塘安達臣 呢啲位置全部根本就搞唔掂個民生配套,甚至連交通都搞唔掂
屌你老母呢家先上到會
準備做供供
都好睇趕得切
見到你都一額汗
好彩
CLS公司渣打直頭係謀殺
有名你叫 渣兜銀行
而加根本得hsbc係正常速度批核
渣兜係話冇額 批唔出叫我搵第間
讀好d書先 有牌
你有咩牌???
果邊得城巴k車到,啲frd話要撘架閪車252又多站先去到轉車站,轉車站又長期冇位坐,冇位不如撘鐵,但鐵又遠,跟本兩頭唔到岸
正常屯門區內都九巴出市區,月票周圍去
同埋下路,一係揀黄金果邊,先多民生野

得罪講句,真係想屌鳩你班撚樣,啲垃圾閪樓都買,推高晒啲樓價,蝕死你班仆街
呢班撚樣抵撚死啦,雖然佢哋買得都有番咁上下課仔
Ching你揀埋啲位咁僻,但你呢三個option最好就新屯中住得最舒服,屯市就預左細同殘不過好撚方便,凱德睇你番工位置要撘咩車
都係13,008添
佢又冇講佢話平個個做準
呢家唔係都係供cap?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞