有冇人裸辭後半年仲未搵到工(8)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
胃痛食唔落野好慘嫁 ching relax relax
多謝你,不過真心個市好淡,去到埋門話freeze headcount,好似見唔到光咁
我都係,in 左4 round 用左個半月先同我講唔繼續
想轉行對住自己有興趣既事物, 最近睇左少少同車有關既工
原本果行太多辦公室政治, 成日ot頂唔順, 而且本身係揀錯科, 對果行其實興趣不大

果d咩 Product Expert, Service Advisor, 或者相關既工係做乜野同埋有咩前景
呢下少癲。佢點做到呢個位。
我知學校係同社會有啲脫節,呢個上司同原始人無分別喎。
同感,個市好靜
其實係唔係我地悲觀或者能力唔夠先搵唔到?
上司都可以唔識咁基本既野?
車行行頭細 通常塘水滾塘魚 儲埋一大班老屎忽
校長個仔黎架?打字都唔識真係好誇張
One door shut one door open!!!!!!
我都未有長工
用語音, 我話咁係街度WhatsApp 咪講哂啲比人聽?又成日打電話黎,唔用whatapp 文字短訊比
真係好誇張,我個位走咗幾個。佢連vloopup 都唔識,對兩個excel 表,竟然想逐個人名去對,如果唔係幫佢,佢應該對成日。
另外,啲電池未用完就拋棄,就係為咗怕比佢電腦科主任因為活動講話途中支咪冇聲而啲電過半就唔要,甚至有時唔check照拋,浪費電池。

還有,因為我入職時電腦室有啲電腦無啦啦半夜自動開機,佢又係因為怕被罵唔熄浪費電力,結果諗到條屎Q 就係每日放工都直接啪熄電制所有電腦室電腦,早上返工又重新開返佢,完全無深究點解,啲制都比佢啪到就爛
做得多不如做得精
係咪乞食科
其實大把open 但可能hr 都hea 住搵人...,你知hr 都係打工,真係為公司做挑選精英入黎做咩... ,
我以前個上司都係唔識用excel
佢都可以生存係到咁耐
識人好過識字
早10年唔識都無乜嘢。依家唔識點搞。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞