Web dev 討論區 [1]

227 回覆
25 Like 2 Dislike
coding真係博大精深 學極唔完
但大家唔好好似呢位仁兄咁 google頭兩個結果已經有解答都唔理

msedgewebview2.exe
https://lih.kg/3664363
返工都唔知點解要同一齊做implementation 嘅同事鬥
係都屌鳩啲仆街PM同老細啦

大家同一team 做同一個project 都係想有多個人減輕workload做到件事
講到好似鬥走咗同team嘅人 佢就會上位咁
去到尾都係人工title不變 只係workload多咗
fastapi好好用
ElephantSQL下年收皮
有冇 alternative 推介?
想問一問
我想自己host個springboot application
我依家用緊aws ebs with loadbalancer
jvm env 發現好貴
如何轉用docker host 係ebs or ecs會唔會抵d
唔係好熟ebs, 但你用docker+ecs都係需要租部vm去run
JVM係咪要好多ram? 一係你買reserved instance, 一係轉會

有無熟AWS嘅ching可以幫幫手
Supabase
想平唯有降grade或者用其他cloud provider
降grade嘅用lightsail
你需要幾多ram同埋而家比緊幾錢?
問緊原reply
撚樣發現
依家可能3-4 gb 到
之後有機會想scale up佢
依家收緊20 usd 到
我估貴係個load balancer到
用佢個cost explorer睇啲錢用係邊,唔駛估估吓。可以set埋個budget佢,用到就嚟過budget就email通知你。你唔set budget到收到張大帳單果時先知就仆得街。同埋20美金又唔算係係太貴。而家拎粒public is 嚟用都要每個月俾錢。
用佢個cost explorer睇啲錢用係邊,唔駛估估吓。可以set埋個budget佢,用到就嚟過budget就email通知你。你唔set budget到收到張大帳單果時先知就仆得街。同埋20美金又唔算係係太貴。而家拎粒public is 嚟用都要每個月俾錢。
Public ip, iPhone 個autocorrect 真係垃圾嚟
點解你個reply唔見左
又出返黎
20usd/mo 算係好少喇
長期host其實真心reserved instance 3折幾抵
無知一問
隻app係microservice architecture所以需要load balancer?
唔係
aws ssl cert 好似只可以放係cloudfront/load balancer 到
set lb 應該係最易
其實我地諗緊點整走佢
有錯請指教
thx ching
研究下先
佢個嘢壞咗啊搞到我reply 咗兩次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞