【室內裝修】兩母子住450呎公屋 母體貼兒子互換房間 50萬變身氣派聚會空間 開放式廚房招呼朋友一流

214 回覆
189 Like 63 Dislike
人哋買咗
通常越等越長命
查下個開放式廚房仲好啦,明火,但唔覺有sprinklers
啲牆扑唔扑得主要係睇主力牆,變開放式廚房就要入則
咁人哋買左,想住得舒服啲姐,反而擔心有白卡鄰居就真

清,點睇都係明火爐
方便喜歡聚會的業主下廚招呼朋友

450尺同屋企人住仲招呼朋友食飯
開張麻雀枱都就冇位行
其實喺香港做得開放式廚房多數都唔係成日煮嘢食啦
有錢買得間公屋,之前肯定係隱形富戶.
你都on9,當年買返自己住個單位都唔洗20萬,邊撚到富
比50萬得d 電腦圖就當裝修左??
明火open kitchen, 正wor
睇佢原本廁所污糟到咩樣
平時唔清潔, 豪裝完玩幾年打回原型
老人院是個好地方
我知係冇關係,但個爐點睇都唔係電磁爐
掉咁多錢落公屋,一陣隔離個亞婆拾到成屋垃圾
開放式廚房?
係買定租呀? 買左既,有無入個則去比人批呀
租既仲咁樣比人放出黎話改開放式,仲要拎50萬出黎裝修呀? 等比人查再踢走啦
依個都仲解釋到係電爐既既
唔係當人盲,係當人白痴喎
呢隻Y 型大公屋都4百幾呎,其實兩個人係好好住。仲要買左,真係why not比多d
地方大咪ok
好快房處搵佢地!
唔似有入紙消防
好心啦 人地老母六十幾歲退休 做仔既整好小小比佢住有咩問題
講犯法香港十個裝修九個都無入則架喇 又唔係拆主力牆

成班係到眼紅想搞鳩人 你有你住私樓 佢有佢住公屋架姐 大家井水不犯河水

依加只係介紹佢裝修成點咋喎 如果個業主串柒柒笑人樓奴就話抵死姐
咁新個廁所想污極都有限, 易打理好多, 牆身地板已經唔易睇到污, 舊式公屋成堆野又明喉又一埋野阻頭阻勢係好難打理, D死角位清唔到既極多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞