【室內裝修】兩母子住450呎公屋 母體貼兒子互換房間 50萬變身氣派聚會空間 開放式廚房招呼朋友一流

214 回覆
189 Like 63 Dislike
唔入佢呢條,入佢d窗都得喇,本身呢款公屋係鐵欄既窗,佢改左鋁窗,咁就改變大廈外牆樣式,賣左既公屋都有dmc,呢條實中既
細個屋企廳個窗對球場,就係廳果隻窗既位間左房俾我。

同邨搬左對海,我間房個位不變,老母間中就話想同我調房
要搭棚
48000全屋真係唔算貴
鋁窗應該得,但要跟翻佢D pattern, 之前出過 guideline
你睇d相,佢有跟pattern咩
真,唔企理乜都假
不過用左深色
可以逃避問題
公屋喎,有曱甴好正常
呢個應該係443 呎y型屋
既然整
阿仔張床都唔整埋雙人床?
仲有阿仔個房唔洗櫃?
睇相覺得ok既好似幾有氣氛
住落會嫌唔夠光
講嗰啲人一係真係好有錢住私樓獨立屋,咁在意社會階級無可避免

如果唔係,通常都係妒忌多

屌前後對比好明顯啦

不過樓主屋企有明顯衛生問題,好心啲人唔好成日覺得裝修就解決咗衛生問題
幾靚
2020年嘅新聞
點解樓主攞嚟講
https://www.rtcreationhk.com/single-post/yiu-on-est
開放式廚房用煤氣得唔得架
如何配合上他們就是設計公司ROUND TABLE CREATION的一大難題。正值壯年的業主喜愛胡桃木色,但媽媽則不想單位過於昏暗。所以設計師Kin在顏色方面取了平衡

睇相都覺得暗喎????咁就叫平衡左??
50萬只係工程合約價,
冷氣,煤氣,熱水爐,抽油煙機, 磚,馬桶,星盤,水頭龍,
大門,鋼閘,電製製面, 石, 全屋電器全部都唔包,
呢到至少要15萬,
再加埋租屋住既錢,
冇70萬走唔甩

70萬比倒首期啦大佬
講咁耐報左警未
廚房牆扑得嘅咩
設計公司賣廣告咋嘛, 錢就收哂, 理撚得業主死
呢條邨好似唔係房署做管理,係恆益做管理😂
廚房牆身用d淺色既板已經好好多,佢依家全深色,好難搞
agree, 同老母住可以點招呼朋友
啲人根本搵位恥笑之嘛,有乜咁好笑,買唔起靚樓咪用自己有嘅能力去盡力改善自己住嘅環境,呢間我覺得改得幾靚呀
裝修得幾好睇
公屋富戶,50萬濕濕碎
佢自己污糟屋企有曱甴就當全世界都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞