IT 人分享下 Router 心得

446 回覆
246 Like 48 Dislike
netvigator/google wifi打手比人block哂
MB同Mb個下係柒左
所以我睇埋樓主同某會員講DDOS, BGP, DC個POST, 發現樓主係個個post到都係講緊正路野喎
我覺得柒左係可以笑, 但學返某會員話齋, 唔好下下笑完人就走, 留低D學術野討論。
同埋睇完都可以google下, 加深印象, 教學相長姐。

利申: 19 network仔, 但唔熟wireless野, 當睇下故咁。

其實一開波打錯大 B 細 b 真係好閒,完全可以無視的。

跟住加多腳差 1000 都算了,知有時大家 K 同 M 手快有時打錯,又或者 auto correct 錯左,都由佢。

大佬呢個唔係求求其其過得骨既問題喎,打多打少打錯都可以理解,concept 錯真係無得搞。有人糾正你都唔係當面踢爆,只係潤你兩句,你笑笑口講句 sorry update 下就乜事都無啦,之後係要咁串真係與人無尤。

我以前企街 sell network 時同 d 客講話 6Mb 寬頻大約除 10 左右係實際流量,都即時比人屌話係除 8 點可以講成除 10 。我連話大約都比人屌,而家差成 100 倍以上,有得唔執正 d ?
金金
巴打,有嘢請教
小弟想裝兩個router,請問應該點樣set?
之前試過裝,但failed......

是咁的,房已經有一個router,想駁多個喺廳,但裝極都fail
如果想兩個router都用到,我應該點樣做

申利,房入面router係asus,想駁個tp-link喺廳

小弟愚昧,懇請賜教
點解我個router 下載速度慢左咁多既 90->2X ,上載又無事
巴打,有嘢請教

是咁的,房已經有一個router,想駁多個喺廳,但裝極都fail

申利,房入面router係asus,想駁個tp-link喺廳

小弟愚昧,懇請賜教

ROUTER插LAN PORT,SET AP MODE
巴打,有嘢請教

小弟愚昧,懇請賜教

set ap mode咪冇咗個router??
巴打,有嘢請教

小弟愚昧,懇請賜教

唔係啦~屋企只可以用一隻ROUTER,另一隻SET AP係FOR放WIFI同另一堆插LAN DEVICES用,你要同時開2隻ROUTER做咩?
巴打,有嘢請教

小弟愚昧,懇請賜教

唔係啦~屋企只可以用一隻ROUTER,另一隻SET AP係FOR放WIFI同另一堆插LAN DEVICES用,你要同時開2隻ROUTER做咩?

間屋三尖八角想收得好啲
唔好講健康啦
巴打,有嘢請教

小弟愚昧,懇請賜教

間屋三尖八角想收得好啲

咁咪啱囉...轉做AP MODE,SET同一個SSID,同PW,咁就OK啦...
屌你d 人真係好撚煩,見到個樓主個po 諗住入黎睇下有乜router 分享,點知d 討論就係條煩膠係到啫住個MB 同Mb,講到咁撚把炮咁淵博自己又唔撚開個po 分享係到煩尻住哂
感謝師兄幫手,番去攪吓個router先
買左個Ac-88u 近期成日無啦啦紅燈 如果想轉router有咩介紹 budget無咩所謂 用緊bb500黎緊應該會轉bb1000
屌, 明明仲有 500 幾字淨, 話我太長 !

點解商用ap冇天線 家用有既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞