TikTok美國年輕用戶為何對中國威脅論不屑一顧

60 回覆
6 Like 3 Dislike
TikTok就係幫世界消滅一堆腦殘白痴世代
發起一堆自殺式挑戰同古代汰弱留強無分別
死唔去無事咪強者死左咪垃圾
就好似好多中國人一上YouTube都即刻見到六四記錄片
緊係開心
之前有大心心 依排有免費雪糕 黎緊又有發光蛋
論治安又有國安法好快重有廿三條
住方面連辣招都撤埋 唔講咁多 即刻儲返個錢買樓
當一樣嘢會影響國民智商
其實咪等同影響國家安全
睇你宏觀定微觀咁去分析啫

即係有樣嘢食被驗到有害
個人層面咪會話對自己身體有害而唔食
國家層面咪會覺得個樣嘢會影響全國食品安全而禁
反之亦言,所以中國搞左個great wall,網絡審查都好嚴格,其實出發點都一樣
你唔好講到好似一樣咁啦, 中國個d kol 叫人發動xxx 活動架

有個加拿大家庭, 仲成家移民去俄羅斯, 都癡那線
全世界都在敗壞中
只不過鬥爛鬥腐敗邪惡分別
咁係因為佢哋未有切身感受到威脅

要好似我哋同少數台灣人切實感受到脅逼先會覺醒
所以美國政府早一日刺激中共 令強國行差踏錯、進而威脅世界 或者呢班人先會早一日覺醒
就好似幾年前美軍南海咁巡遊 刺激到中共搞島礁 賓仔先開始醒覺
如果唔係中共慢慢溫水煮蛙咁蠶食 好多人死咗都唔會知道有威脅
響大陸呢種叫公知,只不過係立場唔同,但其實本身未又係認知作戰一部分。依家中國就擺明陽謀,你唔封抖音就輸認知作戰,你封抖音咁就同中國封google facebook一樣,你話中國獨裁冇自由但做埋同中國一樣既野,咁就將美國由道德高地拉左落黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞