準時翻工真心on9

360 回覆
2771 Like 136 Dislike
我無講過 叫追夢金

係提供基本收入俾所有人,等市民有空間追夢

好似你咁鐘意做黎生咪做黎生,搵錢咪搵錢,跳舞咪跳舞
攞到政府資助嗰班運動員,一開始就有資助?
點解體院班運動員有資助你無?
佢地都係靠自己做到少少成績,達到某啲requirement,比賽排名幾多幾多先有資格申請
喺佢地達到個requirement之前咪又係靠自己

其次張家朗 李慧詩 佢地未出名之前都有攞資助,係佢地攞住資助,靠自己努力有更高既成就之後先出名,從而獲得更多既資助。而唔係有資助所以出名

而你依家係坐喺屋企張沙發乜春都未做,咩成績都無就同人講我要做奧運冠軍,所以你俾錢我啦唔該。
試過間中遲1-3分鐘比老細周到
佢要求我唔準再遲跟手就遞左信
Office工點會無所謂
朝早老闆有急事搵人做野,遲返就唔使做,準時就做埋你果份
準時果d見到咁既情況,通常之後都遲埋一份
成條team風氣就玩完
上面講左,係提供基本收入俾所有人,等市民有空間追夢

好似你咁鐘意做黎生咪做黎生,搵錢咪搵錢,跳舞咪跳舞

唔係話我想做張家朗 李慧詩,就可以問政府攞錢
好簡單,你弱智
10點hea緊代表9點都hea緊?
因為佢地有成績有排名先長期有資助
唔係純粹講有夢想

衰得幾次就俾人cut資助/俾人踢出隊
呢個咪就係已經香港對運動員做得衰既地方
你殘障定係智障所以唔可以自己返工搵錢

1.點解要納稅人畀錢你提供基本收入, 等你可以追夢?
2.你追夢有咩回報畀返社會?
3.個個都好食懶做既廢柴都扮撚哂追夢拎基本收入, 啲錢邊度黎?

你正面答啦不如
早2分鐘入去就算
埋位擺低野差唔多啦
咁政府既基本收入邊度黎?
即係我個夢係做生意搵大錢,搵到錢要交稅,就要負責俾錢你追夢?
咁你付出咗啲咩?
個老細10點返來見到同事10點hea緊
佢就會覺得位同事由返工同10點都hea緊

如果個老細屌你
你會唔會駁返佢
我10點鐘hea者
點證明我9點鐘都hea緊?

返工既野唔係上庭
唔駛同你講證據

不如你講下有邊個國家/球隊唔係咁
無表現無成績仲會繼續養你培訓你?

巴打你真係學多少少野, 睇下個世界先出聲啦
咁樓主係咪老細
其實都好睇上司點處理,做得快手,早交貨就俾人安排做更多野,結果個個都拖到最後一刻先交

我本來想回你樓上個位
跟著呢d上司真係最慘
加辛不加薪
真, 外國科技業果班友, 人工叫低果班都講緊起馬個個月10皮HKD左右
未計 Stock 同 Bonus
又唔洗冒公司收皮既風險
真係打十年工就退得休

最近雖然成日裁員
但裁一次賠3-4個月糧
即係比人裁員都可以拎幾十萬free money

真係爽過做老闆
3日屌份40頁嘅report
https://lih.kg/2911998

樓豬咁冇責任心抵俾人屌啦
你有能力咪搵到啲彈性上班的工作囉,你垃圾又想要彈性上班?
咁都叫乜都踩 仲叫我get a life
我發表個人睇法姐
唔代表我踩緊
好似我公司美國HQ 個班友咁
根本有料自己開公司
邊做野邊吹水睇波飲酒或者Home Office
不知幾撚爽
裁員咪拎返幾個月再搵工囉
主題係準時返到公司 你講緊既係遲到 任何事既遲到 你錯哂呢師兄
你點睇我除咗返工一定遲到之外 做任何嘢都唔會遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞