準時翻工真心on9

360 回覆
2771 Like 136 Dislike
pin this
你竟然咁厚面皮用運動員做例比較
已經知道你嘅水準去到邊

不學無術嘅廢柴
睇返咩工作,
如果係接待類或者教育類工作一定要準時,
唔係會影響到其他人。

Office工其實差少少時間無咩所謂,
Btw點解要打卡咁嚴,
相信係永遠有一條友搞事fake時間同fake OT導致。

事原係之前間公司,
有條粉腸返工果陣係度hea同玩手機,
大家收哂工先黎做野。
主任又傻下傻下係咪都簽比佢,
跟住佢OT補鐘可以補到大半個月唔見人。
之後上面check到而家改規則捉到好嚴,
唔夠半個鐘既OT都唔計數+簽果位主任要另外寫返原因(咩工作導致佢OT等等)。
當慣左例遲15分鍾,好快變例遲30分鍾,例遲30分鍾好快變例遲1個鍾,例遲一個鍾好快變例射波

唔洗屌我,我係例遲同射波既人
你做咕哩啫
好多有料之人打工係間公司真係請佢入黎做
好多科技業咁
人地做嘅嘢係對公司,對世界有幫助
依啲咪係成就囉

叻人唔做老細有好多原因,風險成本,性格等等
你咪on9啦,得出名既運動員會 用納稅人既錢?

你單純計金錢價值,就所有香港運動員都收得皮啦,邊會交得出投資落去既錢。

但係正正係因為唔穫得相應既「金錢回報」,都要投資落去先會 張家朗 、李慧詩... 呢d 出名既運動員
藍領服務行業不納入討論範圍
唔夾唔開會
點知要做咩?
厚面皮用運動員做例比較 同我既水準有咩關係

利申:我真係不學無術嘅廢柴
it狗打到code你夜晚先返工都冇人屌你,你又要返份垃圾文員又要咁撚大牌收收皮先啦
講到Marketing Media實請你
運動員能夠拎到資源係需要努力咗先
係經過多年嘅練習,經過多輪篩選
表現最好嘅先有機會入隊繼續練波
先會有國家資源畀佢生活,打波,出賽

你條廢柴就想未努力就拎錢
依啲咪證明你嘅個人水準有幾低囉
我都明 提供基本收入 呢d富討論度既議題,一定有好多人接受唔到
個關鍵在於,佢地認為人有錢/有生活保障就偏向做廢人,唔會對生活有所追求
首先你要有能力
你無能力又點會入到一間好嘅公司
你嘅追求唔實際而且無作為
外人點會畀錢投資落你身上?
你問老母拎零用錢算啦
唔好on9. 熱門運動就大競爭。冷門d 既 競爭基本唔大

就算學術界,只係full time 一入讀mphil 都一樣sponsorship. 唔駛先要「表現好」
毒撚每日小劇場係咁
你成績唔好撚有mphil位你讀咩柒頭

唔係投資, 係提供

政府出綜援 都唔係投資落d 窮人度
綜援係生活金
但你講緊追夢金喎

你想點啫究竟
我地連登仔最自豪就係遲到邊個準時做野邊個就係奴隸
好簡單
佢遲到返到來
見到位同事仲hea緊
我地連登仔最自豪就係遲到邊個準時做野邊個就係奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞