[TVB] 婚後事 (5)

1001 回覆
12 Like 19 Dislike
而家點?點解你又接受返佢?有做咩補救?
All in家嫂!
潘賤人真係好賤呀,連見到阿嬸跳舞都會有性幻想嘅。阿海根本只係佢嘅肉便器黎。
不過係幸福賓周眼中mira嘅行為仲成個十幾歲𡃁妹咁嘅。
呢套戲都幾多位值得反思 有時會見到自己
痴撚線
Palm
睇見阿海咁樣為Tim付出, 最後都敵不過前妻同個女有d心up
到最後阿海外婆有冇屌鳩男女主以及佢哋個女?
一開始以為男女主先係受害者
但係去到最後男女主以及佢哋個女先係加害者。
反而阿海同阿林先係真正受害者
之所以咁講,係因為佢哋對兩姊妹嘅傷害遠多過佢哋本身
Emma忍受唔到老爺再加上被佢繼母洗腦,令佢同Tim離婚,並向佢個女講佢同mira嘅不是,另一方面知道Davey對佢有意,不經意地求助於佢,間接另Gina同佢分手,加上佢同阿Tim離婚,順便舊情復織。
Tim因為忍受唔到Emma對佢嘅無理取鬧以及老豆對佢嘅不滿,機遇巧合下識到Mira,被Emma趁機同佢離婚。同Mira喺埋一齊之後,又將佢當成Emma咁對待,加上佢個女一早認定佢係狐狸精,處處刁難佢,令佢被阿Tim趕走,幾年之後,同Mira未婚夫發生關係。

如果大結局係佢哋一家人Happy Ending嘅話,而又無得到教訓嘅話,咁真係好噁啃。
西蘭花係繼母?
套劇下一主題係修復, 如果Tim同Emma攪咁多野都係返一齊就真係on9
頭幾集有交代過
話為咗佢生活而打官司
講到底都係為錢,向Emma情緒勒索
偏偏結局係咁
但係如果真係咁順理成章復合嘅話,咁佢哋對兩姊妹嘅傷害唔使付出代價?
你睇mv咪知家嫂痴埋左幸福賓周
咁佢哋本身就係由朋友變成情侶
但係佢哋個女搞人老公(幸福賓周)唔通又合情合理?
西蘭花係親生老母

但西蘭花係二奶 而yoyo本身唔知

當年老豆死左衝出來同大婆爭家產
令到yoyo對「爸爸」好失望
無諗過自己一直以為既好「爸爸」包二奶
而佢媽媽係第三者
咁唔怪之得喇
Emma親生老母係人哋二奶
所以Emma做人哋第三者唔覺得係問題
(相反,Tim只係精神出軌就係錯)
佢個女又跟埋佢嗰套,搞散Mira幸福都唔覺問題
正一「上樑不正下樑歪」
全家人都鍾意出軌
完全跳唔出呢類傳統老套結局
其實唔on9, 過多幾年就會冇咗呢啲橫衝直撞不顧一切咁去愛一個人

咁好笑
即係邊個係佢

可唔可以放大啲張圖
返緊去睇
yoyo正撚到
我gay㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞