[TVB] 婚後事 (5)

1001 回覆
12 Like 19 Dislike
佢係唔係衝動做左壞人而家又黎想後悔
個角色係咪痴撚線
中出完人
即刻就唔想要
佢老豆話唔走
冇左YOYO馬壯?
搖擺不定到
阿海醒未呀 On9女 明顯當你SP 攝時間啦
有個可以為你做所有野嘅人唔要 係要鐘個頭埋去

Credit 嗰度都好用心
有租約 結婚相
唔壞唔愛,賤男磁石
到廢老視角就變佢特登扮廢老唔想羅哂錢醫佢
個女做得超好cls
好cute眼大大
林肯監製
編審就係佢老婆
個角色個底係無法子忘記過之前個家,
只係佢老婆堅持要離婚, 唔係佢想.
搵件新女都係想用黎MOVE ON, 都係為自己, 唔係愛條新女而一齊.
咪有集比yoyo昆左入去住
唔通出黎斬人咩,另外佢幾錫個孫女,都唔想佢地家人唔開心
之前馬子仁視角下嘅阿海應該係最接近真實嘅佢
一直都係衝動派天生愛情狂 為仔死為仔亡
真係要跌一鋪勁先會識醒
佢地將某D唔合理既發展,
用跳時間線去合理化某D非重要角色既轉變,
又SKIP左非重要既角色係離婚件事上面既影響,
剩係YOYO同佢老豆既關係惡劣上都SKIP左好多,
佢老豆呢個因素, 係佢2個離婚好主要原因.
家嫂會浸係自己嗰個愛情既漩渦之中沉淪落去
所以之後佢哋個女有樣學樣
搞mira未婚夫
佢嘅愛情觀就係咁
所以之前成日搞到損手爛腳
某程度上遇到潘賤仁摑返醒佢仲好
未睇套劇之前最唔期待馬子仁視角
估唔到佢個視角咁好睇
《婚後事》劇情第十二集上半敘述視點是明芯,標題是「破例就是不必負責」。明芯不欲潘悅受顧蘭影響而拒絕善仁的父愛,落力拉攏二人修補父女關係。明芯享受單身,顧蘭卻不斷施壓,誠鈞對明芯展開追求,顧蘭更推波助瀾。明芯氣憤,決絕地拒愛。顧蘭勸導明芯不要選擇孤獨終老。明芯感慨,到夜店消遣,又被誠鈞糾纏。明芯揚言不想要認真關係,只求一刻破例,讓她拋開身份與包袱。

第十二集下半敘述視點是誠鈞,標題是「情之所鍾才是破例」。誠鈞配合明芯,跟明芯一夜情,自以為可以一貫的瀟灑。善仁離職,誠鈞送別,深知從此各行各路。明芯惟恐跟誠鈞的肉慾關係曝光,誠鈞知道明芯仍然在乎善仁,妒火中燒。誠鈞助明芯解決跟潘悅的矛盾,恍然自己用情之深,乃破例中的破例。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞