[I/A] 《Summons Board / 召喚圖板》「61」召喚圖板十週年快樂

661 回覆
2 Like 0 Dislike
而家啲關卡設計咁閪, 有咩可能出4隻包圍啊
一隻夠做
如果佔一隻出場位置, 水天星好用/大力過水死二?

尾刀果round係水死二ae,天星物理受傷2倍,36hit
水死二吸飽攻開自己4倍攻主技
水天星開15倍
暗mk一樣有圍毆開15倍(但食唔到ae)
你見到水天星只打多死二一倍鬆d,但明明主動技差成3倍幾buff(15vs4)

下半版圖就係完全無開buff debuf 加combo
只有水ae的27hit平A
你見到平A時水死二無buff情況下因為圍毆特性
輸出係水天星6倍幾

未必野野要4邊圍
有對角圍已經有得倍上去
簡單講
喺你乜技都唔開淨平A(俾人封技或技未回到時)
圍毆俾到你大量免費暴力輸出
單回合
1vs1用哂所有自己技能tp ae特性咁打boss
同一樣隊長技下
水天星會大力d
但只要有多1條友幫手圍(左右或上下咁line圍)
水死二已經大力過水天星
又有魂抽獎關。。。
包圍嚟講水死二都算自體倍攻最低
但佢個優勢係倍攻以外嘅其他功能相對最有用
好多時差嘅唔係火力而係呢啲輔助
包圍攻擊除咗加攻之外仲有一個好重要既特性
加自己回避 對方增傷 降攻 降回避
水天星無論火力幾高都只係堆數字 但水死二係輸出同時代替埋輔助位
依隻驚最令抖M興奮就係倍數幾高都好如果對應唔到關卡gimmic就幾高火力都過唔到 為咗過關要諗辦法邊對應關卡gimmic同時輸出 依個先係最難
然後只要設計師一個唔小心過咗火就會令啲gimmick打死九成九嘅人
10號抽
最近啲敵方高回避/超高攻普攻既高難GW啲攻略都已經開始將包圍攻擊考慮埋落去 但反而需要火力既關卡未見過包圍攻擊 係GW眼中包圍攻擊已經係輔助功能特性唔係輸出特性
I am back, 單抽
5魂神all get
又係你

今日十連

10連
sor
魂神係有六隻
乜光同水有魂神㗎咩?
完全唔見喎
唔係個個acc 都有實裝
係喎,差一隻
計埋節日
頭5隻各2款,獅魂得新年1款
全game共17隻魂神

單抽
唔計節日了
聽講可以比錢官方買內部資格實裝依啲奇怪角色 有啲人好彩唔使錢都bug到實裝資格 但人數少到好似都市傳說咁
我地普通玩家邊有 死二咩系列嚟 連聽都未聽過
Vip特權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞