啟德體育園又延期不過新聞唔敢講

144 回覆
298 Like 6 Dislike
一句冇睇清楚份約咪得囉,小小事唔洗問責啊?
元朗鄉黑同毅進,你想有幾高質
因為同發展商有關
香港現實係寧得罪政府,都唔敢得罪發展商
好心整靚啲嗰cover
感觀真係有啲影響
@i-vtec

我平時7咗都會講返聲sorry 自膠,見平時你都對事唔係立場/人行先,睇下有冇response先。
工程公司又發大財
可以搏追加撥款 唔追加就完唔到工
等2049年先起好咪得囉
啲官覺得未出completion certificate 就可以叫國際球星參觀添
delay可能會牽涉更多人力成本而導致要追加撥款,亦延遲設施帶嚟相關收益
你2025先出糧囉 乜早出俾你係好事咩?
呢個真係柒 叫個世界球星去睇地盤
https://www.threerunwaysystem.com/tc/three-runway-system/project-updates/the-third-runway-at-hong-kong-international-airport-commissions/

純粹條跑道22年已經用緊,所以你見依家一降落都兜好耐
不過成套系統加埋T2等等應該仲要至少等多2年
如果係因為業主方或者第三方因素而delay已經無得扣
claim返你工程延期而引起既額外支出都得添
再者就算真係全部延期都係承包責任
你都唔敢扣盡啦,一陣人地計過數無錢賺,劈炮走佬你作為業主就頭痕
會唔會出份新聞稿話一日最衰都係美斯?
呢單唔係DBO咩
唔改唔加 , 邊有VO , 唔好話屈

要怪就怪D 濕鳩設計師&顧問無料到 , 做到先諗辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞