啟德體育園又延期不過新聞唔敢講

144 回覆
298 Like 6 Dislike
東九龍同期有東九龍文化中心,啟德體育園,中九龍幹線三項大project同期進行,無人手D人互搶,又死過人而停工一排,點會唔delay
罰咩錢,次次話罰錢就地盤大火
仲要無本地傳媒夠膽報
越遲越好啦 delay no more 傻閪
完成但無用仲衰
delay 原來先係好事
有邊單係準時搞得掂
唔係 D&B 咩
一個零售館
一個主場館
可能分開啟用?
對李家超黎講,永遠都係2019年
所以冇遲
點期無聽過工程延期會有任何後果
疫情個時話建材短缺嘛
睇返全港工程最少都delay 1年
工程既野 唔Delay先係新聞
https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D107%E5%8D%80%E6%B8%B8%E6%B3%B3%E6%B1%A0

直至2018年1月,康文署向城規會申請於天水圍北107區興建游泳池,預算工程費用約13億4000萬元。工程擬預計2018年第4季展開,2022年第三季完成[11]。會議期間,立法會議員陸頌雄批評此泳池工程已拖延多時[12]。最後立法會於同年6月通過撥款13.36億元興建此泳池,工程已於2019年1月動工,由聯力建築承建,原訂於2022年第三季正式啟用[1]。 然而根據2023年8月康文署提供的資料,工程預計於2023年第三季完工。待場地驗收及預備工作完成後,預計於2024年第三季[13]啟用。
做政府工程真係禾味 又可以hea做
佢寫最早可於2024 都係文字藝術啦
hi阿sir
我想知點入反駁隊
人工幾多?
国安拉人呀,一定係除非唔係
是撚旦啦
反正遲咗又唔會有人要問責對一般市民又唔見得有咩影響
反駁隊你好
應該係趕全運會
所以2025年9月前一定要起好
仲可以拖多年半
依家係延期wor柒頭皮
但零售館淨係得Aeon 預租

【新加坡都會失敗?!】🇸🇬 🇭🇰 新加坡對香港 Ep2 : 啟德體育園 vs Singapore Sports Hub
https://youtu.be/2XcRVhVI5nQ
push
唔係美斯都記得
工程延期 違約就應該要承辦商賠錢
唔係簽約黎做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞