啟德體育園又延期不過新聞唔敢講

144 回覆
298 Like 6 Dislike
有LD可以罰錢 可能幾十萬一日咁 但因為contractor可以就一啲event claim日子 好似黑雨打風 開唔到工 改design 所以變左後果好細 詳情可以睇contract clause
計農曆啫
望吓東九
維基都偷偷改埋
可以爛尾了
你係叻嘅
我報稅過左期, 係咪都可以同稅局講乜早d報代表好事咩
C 兄去開邊個 殯儀館 係咁既色同設計?
反還反,用下個腦諗啦
本身完工日期係2023年7月31日啊
2024已經延左一年
家陣再拖一年
屌你老母反駁隊
做乜要用腦諗
呢單當初都講到明係會罰
係政府後尾話疫情所以唔追
劉主你大鑊喇係就著草走喇
Google voice input費都冇辦法
我代反駁隊答

一定係美斯唔黎所以唔洗起咁快
疫情有出左特別clause去cover 香港無廠架 大部份料都係上邊運落黎 claim到大量EOT唔出奇 都係睇點樣嘈
又係你條傻鳩五毛狗
一日最衰都係美斯
The Government expects that the major facilities of KTSP will be completed by the end of 2024 by phases to allow the hosting of some of the events of the 15th National Games in Hong Kong in 2025.

17-10-2023
https://www.info.gov.hk/gia/general/202310/17/P2023101700609.htm

The Administration advised that various defect rectification works of
the venues would be completed by 30 June 2025, with statutory testing to be
conducted by the Contracted Party by the end of 2024.

31-5-2023
https://www.legco.gov.hk/yr2023/english/fc/esc/minutes/esc20230531.pdf
因為美斯無去剪綵同奠基
22年嗰時話23年一月驗消防,有無協興/ youngs ching分享下而家咩進度
工期長咪會out budgets
係冇人理開唔開
入梅西數
指鹿為馬
幾時開始用唔想知, 比較想知超支幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞