[I/A] ハイキュー!! 排球少年 !!TOUCH THE DREAM (8)

531 回覆
0 Like 0 Dislike
官方表示,《排球少年!!TOUCH THE DREAM》是款能夠以迷你 3D 角色享受的正規排球遊戲,動畫《排球少年!!》的登場角色將齊聚一堂,讓玩家沒有任何拘束的組成球隊,以動畫中無法呈現的夢幻隊伍抓住夢想。遊戲中,玩家將能以全語音再次體驗遊主角日向翔陽與性格迥異的角色們上演的熱血青春故事,並體驗劇情模式、PVP、錦標賽等振奮人心的內容。

官方Twitter
https://twitter.com/haikyu_haidori/status/1630405931594039297?s=46&t=Yupl4g_0-37414knLR3ZQw

台灣人整理TV賽果
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-67o6CmgSkVrwRay0dC0IDr8c84v2pyaasxZgQ4qZc8/edit#gid=0

交換所換領方法(5星金卡角)

3星條件翻譯

技能翻譯

技能剋制

換人機制
[/quote]

能力

スパイク(spike 擊球) 影響擊球成功率
ブロック(block 攔網)影響攔網成功率
セッティング(setting 舉球)影響舉球/二次進攻成功率
レシーブ(receive 接球)影響接球成功率
バネ(彈跳)影響攔網成功率 (你無睇錯 同block一樣)
サーブ(serve 發球)影響發球成功率
スピード(speed 速度)影響接球成功率
頭脳(頭腦)影響發球/二次進攻成功率
幸運 影響發球/擊球成功率
メンタル(mental 心理質素)影響buff/debuff效果

監督

烏野老監督:提升彈跳(攔網)&擊球
繫心:提升頭腦(發球,二次進攻)&擊球
我自己係用繫心
本身隊嘢以強發二傳及川 影山做主力
武田老師:心理質素(buff, debuff)&速度(接球)
貓又:接球&舉球(包括二次進攻)
青葉:發球&頭腦(發球,二次進攻)
同繫心比就係特強化發球
伊達工:攔網&頭腦
角川:彈跳&攔網 即係double攔網
條善寺:速度(接球)&擊球
和久南:接球&頭腦
白鳥澤:擊球&彈跳(攔網)
梟谷:心理質素&擊球

因為頭腦係唯一可以同時增強兩項能力(發球,二次進攻)
所以會suggest用有頭腦嘅監督
其實幸運都可以增強兩項但無監督有
有無機會出特別版日向
之前一路抽唔到
一定會出
等下
請問海信行一定要有? 新入坑
非必要

請問開局嗎?
可以
對費sir係必要
新po留名
有音樂版日向
但都有影山重要有負節奏攻擊
邊有咁多石

3倍速
呢個鐘數先出新抽
明明想抽日向
但呢隻日向兩頭唔到岸又一定要抽埋音樂影山
攻擊得50x
有4彩技但唔太吸引
全部加強晒接球重好
個負節奏重要係後排進攻
情懷黎講出得好好
但佢個機率真係太閪
後排進攻但又有二段彩技
無衝突嘅 但兩招發動機率偏低

講起機率
我昨日195抽先中隻黑尾 屌
上次聖誕及川同影山又係200抽先中 on9驚
食相難睇
音樂日向邊值T0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞