skull n bones有冇討論?

451 回覆
2 Like 30 Dislike
解通行證拎
開圖又多技達達尼爾
未...玩左冇耐, 今日開左唔少
thanks~
賭約係咪可以組隊守住唔比人搶?
可以 你d fd子護航你
冇fd玩 好慘

而家有咩武器係主流
除左火投三
上reddit join人地discord玩啦
我而家都係咁
Meta 泥講 唔係火投就係雷霆3啦
泛用︰18節船+4支達達投+迫擊炮

最強輸出︰焦黑船+4支雷霆3+迫擊炮
貼身啪啪啪,可以裝埋船員攻擊回血8000
以下係血的教訓

如果啱啱開始玩工廠,記住唔好升紅嶼果d廠,主力升非洲區紅圈呢五間︰香氣、吉威、班德瑞、礦港、灣底

如果一定要升紅嶼,可以揀︰岬、希賈伍、療癒、聖艾蜜莉、霍沃霍沃,但係要記住非洲廠產量係遠遠超過紅嶼廠,特別係非洲「香氣」一間頂三間
解完主線開始跑商賺銀圓,升級加點順序︰走私者行動>帝國管理>其他

夠5000 po8了
肥仔水

要貼近打,用焦黑船+雷霆3轟到佢稀巴爛
玩左3日都唔知啲紫武點買 金嗰個係要解啲綠色任?見佢成千5一個解到佛誕 銀嗰個一粒都冇
定我要衝爆主線先?
衝主線先啦
變大人物先係開始
新一季瘟疫活動可以直接拎到2支紫色蛇炮

開箱可以拎到紫裝︰
1.「地牢」哨站幽靈船任(10級可以單挑) & 幽靈船傳聞,打爆可以拎神秘箱子,機率出紫色海火
2.傳奇藏寶圖機率出紫武、紫甲 (凌晨&朝早好多時無人搶)
3.商隊活動/傳奇搶劫活動有機率會出現紫甲「皇家托管人」

銀圓(Po8)任務(3階藍綠裝設計圖&紫裝)︰
1.解晒主線
2.整18節船+4支火焰投石炮2 or 4支雷霆2
3.自動觸發聖亞納酒館「掌舵者」主線任,完成後可以喺主城長按"c"進入工場
4.進入工場,喺供應網接材料任務︰「哨站材料交收」&「材料交收(移動中)」& 「消滅海寇」
(PS1︰兩個主城共用任務CD)
(PS2︰材料任務(移動中)可以唔比錢直接打爆NPC商船拎材料,不過之後會有個debuff,會隨時刷怪追殺你)
(PS3︰呢兩種任務可以用快速傳送去任務地點附近哨站)
5.有材料之後可以喺「聖亞納」工場釀酒;「劫掠海灣」工場製毒,各自獨立運作
6.喺工場名錄接「哨站送貨」or「送貨(移動中)」任務
(PS1︰兩個主城共用任務CD)
(PS2︰送貨任務包括酒同毒品,記住一定要檢查清楚倉庫or身上有冇現貨先好接,接任之後無得再用快速傳送!!! 如果你無貨喺手就大撚鑊!!!)
(PS3︰「哨站送貨」介紹頁嘅任務位置同接任之後嘅實際位置好可能有出入,而「送貨(移動中)」每次係固定位置,所以有時候「哨站送貨」同「送貨(移動中)」係天南地北咁遠,建議接完「哨站送貨」望清楚位置先再接「送貨(移動中)」)

(PS4︰「送貨(移動中)」同「材料交收(移動中)」一樣可以唔比貨直接打爆NPC商船拎銀圓)
7.跑商後銀圓有盈餘可以升級「走私者行動」增加任務獎勵(PS︰上面#235回覆)
8.銀圓可以向酒館老闆娘&煙館老闆娘買3階藍綠裝設計圖 & skin,另外獲得一定數量銀圓後會提升階級,升級後會獲得「索維林」(Sovereigns),可以直接買紫裝 & skin

公廠養成(銀幣換銀圓)︰
玩接管公廠活動 or 傳奇搶劫,成功會得到一間公廠,消耗銀幣開工可以生產銀圓,爆倉後要自己去工廠將銀圓運返主城
(PS︰拎到銀圓後,送到主城前都唔可以用快速傳送)
(PS︰玩公廠養成前請睇上面#234回覆)

掌舵者賭約︰
去公廠收數後有機會觸發「掌舵者賭約」活動,將身上銀圓帶到指定哨站可以獲得加倍,但過程中九成九會被人追殺至死,除非有隊友保護
要去收銀圓好麻煩....
唔該上面巴打我已經升左大人物
隻船9lv近10lv 但一件紫裝都冇 主線推到叫我搵上將 係咪要推埋先搞銀圓?
你羅左白蟻未?
如果羅左就好快完
解晒任務,整隻18節快船先做啦

同埋紫裝唔一定勁過藍綠,綠裝火投、藍裝雷霆都好好用
即係紅嶼堆島完全唔夠非洲快?一來就儲錢開非洲就算?
岩岩先開始搶地玩工廠
係,應該話「香氣」呢間廠產量係特別勁,升滿帝國管理之後會更加明顯
有18節船 係咪儲5千開非洲唔好買裝住?
焦黑船係邊架
買火投3/雷霆3設計圖先都得嘅,不過可以博大人物箱,好彩嘅話會抽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞