想入手10-13年 c200 點睇

59 回覆
1 Like 1 Dislike
有咩要注意
幾歲?
W204外型又方又老餅
幾歲?
W204外型又方又老餅

廿中 新款一定型啲
定係等年尾清貨尾買全新
聽講出年又facelift
幾歲?
W204外型又方又老餅

廿中 新款一定型啲
定係等年尾清貨尾買全新
聽講出年又facelift

諗緊10皮鬆既野忽然轉40幾皮?
睇自己苛包諗下保養維,款式係點洗咩聽人講.
舊Benz =柒
舊車買寶馬,新車買人夫
你budget 咁浮動嘅
可以玩加多少少
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊
買舊benz 就可以一炮
新benz 就要供 都ok 既

所以想問下巴打們新舊有啲咩大分別
值唔值得俾多30個買新
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊

值唔值得俾多30個買新

我岩岩人夫落左訂c300amg
新車唔駛煩 經濟付擔到就咁係新車啦
有錢緊係買車
錢係用黎使
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊

值唔值得俾多30個買新

我岩岩人夫落左訂c300amg
新車唔駛煩 經濟付擔到就咁係新車啦

一步到位
想入09 c280
Benz 好少野壞 , 係留意冷氣 例如 凍唔凍 有無風
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

舊款我覺得Benz 少野壞過BMW( 個人睇法)
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

見過外國有個排名,見到整車成本 328i係榜首
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

見過外國有個排名,見到整車成本 328i係榜首

唔係掛...好中意呢部 f30
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊

值唔值得俾多30個買新

買擊駛鬼一砲買咩
廿中揸w204咁老餅
慢慢供好過啦
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊

值唔值得俾多30個買新

駛鬼一砲買咩
廿中揸w204咁老餅
慢慢供好過啦
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

多謝
另外 巴打知唔知 kompressor同cgi 副計有咩大分別 兩副計係維修保養有咩要注意
之前可能講得唔清楚
小弟其實都1516 緊

值唔值得俾多30個買新

駛鬼一砲買咩
廿中揸w204咁老餅
慢慢供好過啦

如果買新 用咩plan 供好
上benz官網 見到有個agility 既plan 其實有無著數
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

多謝
另外 巴打知唔知 kompressor同cgi 副計有咩大分別 兩副計係維修保養有咩要注意

06 c200 kompressor
揸左五萬仲咁醒神 換下油 補下雪種又行得
無漏油問題 劏車得萬零蚊 渣到壞就算
幾歲?
W204外型又方又老餅

W204前期先好睇過尾期
W204跑味重D W205房車味重D
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

多謝

CGI 就慳油d 不過唔significant
維修保養 就睇彩數

講真二手車 一手車都係撞手神

你驗車記得篤電腦就知有無壞 同埋 搵間資深d 驗

1 廢氣排放 w204 有少少問題 不過唔駛緊張
2 睇下有無引擎漏 , 佢地摸摸就知, 一漏就成個引擎換
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

多謝

CGI 就慳油d 不過唔significant
維修保養 就睇彩數

講真二手車 一手車都係撞手神

你驗車記得篤電腦就知有無壞 同埋 搵間資深d 驗

1 廢氣排放 w204 有少少問題 不過唔駛緊張
2 睇下有無引擎漏 , 佢地摸摸就知, 一漏就成個引擎換

買完 加多少少錢 換c63 包圍
包你錫架車錫到痴左線

我都覺w204 好睇d
試下大啖油 轉波順唔順
記得篤電腦

多謝

kompressor係行Super Charge 機械增壓引擎
cgi 係行Turbo渦輪增壓
數字上cgi比kompressor慳油

不過以上配置係低轉既時候先有分別
(2000km左右)
因為最大馬力差唔多 所以3000轉以上其實差別不大
另外留意W204尾期(好似11年既車)地線有問題
我有聽過果期既車電子野特別容易壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞