[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(60) 百變Fim寶駕馭不同造型迎接0219EASY|銀行長早日康復

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
I mean總結嚟講,嚟梗cb可能似ive果種,想出翻啲純念經又hyper以外嘅歌,因為一直係以舞台為主,所以一定要快/節奏感強烈嘅歌配合,你睇翻ive拎年歌果期。佢哋嘅歌係有質素,不過舞台效果相對無咁突出,fim寶喺舞果邊就贏咗,係時候轉攻其他,不過fim寶係玩概念路線,今次cb應該係表達其他嘢
上邊太多留言可能我回錯咗
gidle首supelady幾正
個人感覺wife正d
我層次好低
係比較鐘意啲節奏勁既洗腦歌
認同,Wife個節奏感重好多同首歌好有魔性 Super lady俾我感覺似有啲兩頭唔到岸咁
每個人鐘意既野唔同 無高低分別
我都想佢地再出類似antifragile感覺既歌
但係又想方生出一首類似spring day既慢歌
佢地隻碟今次都好正
我鍾意between you me and the lamppost
成隻碟我最麻麻呢首,我次次直接skip去Flash Forward
而家連chorus都未出就話唔掂會唔會太言之尚早?highlight 嗰段我覺得只係個bridge/pre-chorus嚟
慢歌我暫時都排唔到邊首做no.1
咁又唔係話唔掂,只係想表達fim寶可以試唔同風格係好事,反正每人口味都唔同,不過就咁聽,快歌就機會好微,都係希望hype策劃唔好忘記自己一手打造出嚟嘅概念同女團設定,依家女團盛開嘅時候,真係行錯一步就會畀人超越,不過我自己唔太緊張佢哋嘅「成績」,只希望佢哋五個開心走花路,可以有多方面發展,由嘟嘟嘟到最近台灣紅白運鏡話題度都好高,唔一定以歌舞都可以吸引路人注意
但現實講句,公司都係睇成績,有成績先有資源。
Can you see hah
慢歌的確係有小小擔心 不過未聽哂成首都唔敢落判斷住
top3暫時係sour grapes , impurities , good parts
好明顯近呢1-2年韓國人鍾意聽抒情歌多過洗腦歌
我自己就覺得主打歌最緊要好聽, 同時希望fim可以多啲嘗試唔同嘅曲風.
睇下iu就知啦,雖然iu係神黎,但佢首歌真係好聽,今日出條片仲搵埋湯唯出電影咁,如果今次首歌無返咁上下再放棄埋勁舞優勢,可能一日就收皮,第二日就個個轉台聽iu
好鍾意呢首
推埋佢先!
https://www.instagram.com/p/CytMxQ2voW0/

呢排愈來愈迷kura

可以點部署
https://www.instagram.com/reel/C3P37DBvNjR/

恩採最大轉變就係做咗銀行長後,
個人感覺會表現自己多咗,無再咁收埋自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞