運房局局長:小巴坐滿 市民讓座 我鼓勵

102 回覆
1 Like 140 Dislike
其實香港讓座文化好差。我老婆大肚最尾個幾個月,答左4,5 次東鐵,得兩次有人讓。 其中一次竟然係大陸人。

個個都畀錢撘車我有權坐
你老婆個肚我地搞大㗎?
要坐就要人讓?
點解你自己唔主動問?
冇人有責任管埋你個肚嗰喎..

所以話香港讓座文化差就係有你呢d人囉,覺得俾幾多錢就應有幾多權利,落伍思想,咁你一年交幾多稅,收番幾多權利?一個正常健全嘅人讓一程有幾蝕底?你日日撞到大肚婆? 正如上面巴打話齊,十幾蚊車錢都同人講,點成大事? 我講嘅重點係大陸人都開始識自動自覺讓座,偏偏香港部分人重係好似你呢d思想,咁香港點會進步?

係 所以我都係唔會讓 唔係老撚馮要讓
搭的士啦 讓
讓讓讓 讓埋你條女比人屌先囉 唔差在 到時坐地鐵你咪讓囉 講撚到懶係好心咁
收皮啦
其實香港讓座文化好差。我老婆大肚最尾個幾個月,答左4,5 次東鐵,得兩次有人讓。 其中一次竟然係大陸人。

個個都畀錢撘車我有權坐
你老婆個肚我地搞大㗎?
要坐就要人讓?
點解你自己唔主動問?

所以話香港讓座文化差就係有你呢d人囉,覺得俾幾多錢就應有幾多權利,落伍思想,咁你一年交幾多稅,收番幾多權利?一個正常健全嘅人讓一程有幾蝕底?你日日撞到大肚婆? 正如上面巴打話齊,十幾蚊車錢都同人講,點成大事? 我講嘅重點係大陸人都開始識自動自覺讓座,偏偏香港部分人重係好似你呢d思想,咁香港點會進步?

你個態度咁撚閪,讓俾狗坐都唔讓俾你坐

個個都畀錢撘車我有權坐
你老婆個肚我地搞大㗎?
要坐就要人讓?
點解你自己唔主動問?

你自己慳你自己錢去坐鐵
唔搭的士係你問題
你自己要承擔返嗰喎
點解要蝕我自己應有嘅利益嚟畀你
我欠你㗎

我有畀錢搭鐵坐低
有權利意識有咩錯?
冇權利意識
一味只係人情感受
呢啲先叫落後呀
係華人劣根性先至唔講權益
大肚婆奉旨要坐就唔該自己坐私家車, 坐的左
呢啲係你地預咗㗎
冇人用槍指你去生仔囉

人情當道理
人地嘅權益就唔係道理?
我呸

個個都畀錢撘車我有權坐
你老婆個肚我地搞大㗎?
要坐就要人讓?
點解你自己唔主動問?

你老婆同個肚一程車都捱唔到
你個肚點成形呀?
個仔點大事呀

畀唔起錢搭的士 揸車 就咪生啦
去信陳煩局長鼓勵的士讓坐
坐唔夠5個人可以兜埋其他客,俾錢aa制
泥猛的合法化

你搭乜野的士幾蚊呀傻西

窮撚就乖乖地等車啦
大肚大撚晒

發哥都係搭地鐵,人地身家億億聲啦窮?

你有無見過發哥叫人讓座比佢?
你有無見過發哥話自己應該優先上車?
你有無見過發哥打尖先?

人地有錢鍾意搭地鐵鍾意等車係人地嘅事
你無錢淨係搭得公共交通工具就唔好咁多嗲

我一路講緊應該自願讓座俾佢地你係咪搞錯咗呀傻9 發哥無得大肚又未到65歲姐,有我實讓俾佢

你明明就講緊有錢人都搭地鐵
我答你有錢人鍾意搭係有錢人嘅事
駁唔到轉移視線
叻啦叻啦,死埋一二邊玩膠啦

我係講緊我地要自願讓你就話咩佢地會唔會要求我地讓仲話咩打針九唔搭八到 再者大肚婆同老人家一定無錢架咩

打尖😂梳

朝頭早上班時間搭上山項果架1號專線小巴
試吓中途落車睇吓等幾多班先上到車
有咩問題,人地大肚婆老人家要等車知唔知幾辛苦,個幾蚊都咁care你地真係成唔到大事

聽落呢位師兄應該係成日讓座既天造之才,請問你成到大事未?

去信陳煩局長鼓勵的士讓坐
坐唔夠5個人可以兜埋其他客,俾錢aa制
泥猛的合法化

uber 想推共乘呀

的士狗算鳩數啦
有咩問題,人地大肚婆老人家要等車知唔知幾辛苦,個幾蚊都咁care你地真係成唔到大事

聽落呢位師兄應該係成日讓座既天造之才,請問你成到大事未?

屌,呢個好笑
笑撚死,的士老搭唔起生乜鳩仔
老馮要讓大肚婆?
真係想坐咪禮貌啲開聲問人可唔可以讓囉
講到好似人地欠咗你咁 咩心態

個個都畀錢撘車我有權坐
你老婆個肚我地搞大㗎?
要坐就要人讓?
點解你自己唔主動問?

唔該都冇聲就要人讓,你食撚屎啦
送啲廢老坐車底啦屌你。
俾咗錢讓座又未到目的地,玩野呀,離地局長
司機讓座啦
呢個post引到幾多憤青出嚟
第時記得買架車先好中出你老婆
一係就次次出街坐的士
不過你班毒撚憤青女都冇個應該唔洗用呢啲錢
即係要落車

即刻落車,唔好,唔好,喺架車度
輪椅拖係車尾 拖住行咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞