運房局局長:小巴坐滿 市民讓座 我鼓勵

102 回覆
1 Like 140 Dislike
有咩問題,人地大肚婆老人家要等車知唔知幾辛苦,個幾蚊都咁care你地真係成唔到大事

on撚99
有咩問題,人地大肚婆老人家要等車知唔知幾辛苦,個幾蚊都咁care你地真係成唔到大事

怕辛苦就坐的士啦,個幾蚊都咁care班友真係成唔到大事

聽落呢位師兄應該係成日讓座既天造之才,請問你成到大事未?

上個月先拎完好市民

你搭乜野的士幾蚊呀傻西
係時候推私家車讓坐啦
多謝佢讓佢老母出黎
遲啲立埋例私家車遇到輪椅人仕讓個位載埋佢地呀笨
一世人未坐過小巴
企得又坐得就唔叫小巴啦 扶手都冇 點讓
其實香港讓座文化好差。我老婆大肚最尾個幾個月,答左4,5 次東鐵,得兩次有人讓。 其中一次竟然係大陸人。

屌你老婆啦佢個肚我有份架?
唔撚企得咪撚岀街啦
點讓啊屌
讓坐都噏得出, 睇死呢啲人未坐過小巴
讓坐都噏得出, 睇死呢啲人未坐過小巴

未撚聽過小巴讓座

你搭乜野的士幾蚊呀傻西

窮撚就乖乖地等車啦
大肚大撚晒
其實香港讓座文化好差。我老婆大肚最尾個幾個月,答左4,5 次東鐵,得兩次有人讓。 其中一次竟然係大陸人。

老奉要讓? 我無比錢?
唔企得就搭的士啦柒頭

你搭乜野的士幾蚊呀傻西

窮撚就乖乖地等車啦
大肚大撚晒

窮人生仔

屌你老母個肚又唔撚係我搞大

搞大大肚婆果條仔比多少少錢比個大肚婆搭的士既錢都無 真係成唔撚到大事

讓你老母咩 老撚奉讓架? 咁撚想坐 唔比錢佢搭的士?
on9俾錢人坐呀?

會唔會係你老婆個樣黑人憎啊?
我老婆有肚個時次次坐車都一定有人讓
不過係佢主動話唔洗
其實佢既意思係咪唔上車讓座比下一位有需要既人上先 自己就搭下一架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞