連登VR集中討論 APPLE參戰 VR大戰正式開波 Meta Quest 3(26)

213 回覆
2 Like 1 Dislike
Fallout 4 VR 係咪一樣咁正?
差少少 因為VR版入彈係自動 無癮 但係行地圖好正 睇景好正 1比1 但係GPU效能更高
想買隻睇AV
好似冇乜普及到 又貴
用手機app vrplayer 同淘寶一個vr盒子
睇av唔洗咁多花神
有冇師兄隊部quest 3連PC 係PC一CLICK入QUEST 3個DEVICE LOGO個FILE EXPLORER 即時crash 左?
早幾日都冇事
日馬限定
等日馬減到3300以下
之前好似偷偷賣429美賣左一個星期
都係得特定地區 台灣稅後先平 其他有做特價嘅地區特價完稅左都係貴
你上去買一來一回 唔平得幾多 因為唔係台灣裏面有貨
而係要進口入去 所以要報關
同台灣報關 同埋填申報 你未必一個人搞得嚟 係有門檻
搞掂晒所有流程運費再寄返嚟香港
洗費同日本稅後原價相近
為咗平得個少少 搞一輪嘢不如直接日版

雖然已經完咗
最尾有 meta quest logo
有聯動?

https://youtu.be/W4PiYI8TSyM?si=vmD_zsIHUCa9scwc
4個月之前已經出左條片話會出
但條片乜都冇 淨係知有quest份
宜家咁睇應該似係睇動畫
我想要, "改善左passthrough, 減輕倒重量同價錢既話唔識standalone都得"既Q3 +-30%價錢範圍既物體
which is 應該就係將來既Q4, 可唔可以快D出
呢個階段要再補貼多少少先做到 又要好又要平 你會唔會期望高得滯
passthrough VST想要好些少接近現實 點都都有少少差距
有啲技術難關一係用價錢嚟堆
但quest主打補貼生態 你都唔會預佢各方面堆料 點都有啲取捨慳成本
唔貼錢補貼嘅機 個價錢都唔會Q3+-30%呢個價

quest主打一體機內循環生態 做純PCVR 係=倒米幫其他平台賺錢
原來如此
想問下各位師兄quest 3香港有冇地方有demo試?
想問下 vive 3.0 tracker+quest3效果如何

見到啲Tracker 三隻咁賣,係唔係用三隻就有最佳效果?想玩dance dash
Amazon jp要5月先送貨

重有邊度買會平

Amazon買扣番信用卡回贈大約3500
vive嗰隻好似要買埋base station先work
Meta quest 3 除左官方果隻
有冇咩充電dock 推介?
入嚟tg問 好多人有混搭嘅經驗https://t.me/lihkgvr
聽日會過境桃園機場 唔知買q3有冇免稅呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞